Droge winterhuid

Droge winterhuid

Het lijkt erop dat de winter nu dan echt begonnen is. Je huid is daar niet zo blij mee: hoewel je misschien een heel normaal type huid hebt, kan die in de winter toch droger en trekkeriger aanvoelen. En je lippen kunnen sneller barsten. Zelfs als je gewoon dagcrème en lippenbalsem gebruikt. Hoe kun je die droge huid en lippen verhelpen of vermijden?

In de winter heeft de huid van het gezicht extra veel te verduren. Buiten snijdt de koude wind in je gezicht en winterse neerslag teistert je wangen. Binnen staat de verwarming te gloeien in vaak te droge lucht.

Dat is de reden dat de gezichtshuid zo heftig kan reageren: de omstandigheden zijn zwaar en ze wisselen snel als je van binnen naar buiten gaat en andersom.

De beste remedie tegen een droge, trekkerige huid is smeren, smeren, smeren! Gebruik een crème die past bij je huidtype en, mocht je het nog niet doen, smeer vooral ook met een rijke, voedende en/of hydraterende nachtcrème.

’s Nachts werkt het herstelmechanisme van de huid op zijn hardst dus juist dán loont het om te smeren. En omdat je toch in bed ligt, kun je de echt droge plekken royaal dik insmeren. Hetzelfde geldt voor je lippen: blijf lippenbalsem gebruiken en scrub je lippen regelmatig door er met een zachte tandenborstel over heen te bewegen.

Mocht je graag naar de schoonheidsspecialiste gaan, kies dan voor een behandeling hydromicrodermabrasie. Hierbij wordt met fijne kristalletjes al het dode huidmateriaal van je huid verwijderd, waarna direct werkzame stoffen worden ingesluisd.

Het resultaat is een fris uitziende huid die intens is gehydrateerd en/of gevoed, afhankelijk van wat zij het meeste nodig heeft.

Trefwoorden van dit artikel: beauty en uiterlijk, huid
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?