Lekker lentekleurtje

Lekker lentekleurtje

De krokussen steken hun kopjes boven de grond, de temperaturen lopen op: de lente komt eraan! Veel vrouwen vinden het fijn om al met een lekker kleurtje dit vrolijke seizoen in te gaan, maar hoe doe je dat nou het verstandigst?

Een zelfbruinende crème is een mooie en veilige manier om je huid alvast een lekker zomers tintje te geven. Echt zonlicht beschadigt de huid en werkt snelle huidveroudering in de hand. Zelfbruiners zijn dus een prima start van de lente.

Ze hebben lang het imago gehad – en dat hebben ze bij sommige mensen nog steeds – dat je er een onnatuurlijke, oranje kleur van krijgt, vies ruiken en gauw vlekken geven. Met de zelfbruiners van vroeger zat daar ook wel een kern van waarheid in.

Tegenwoordig zijn textuur en samenstelling van zelfbruiners zo aangepast dat veel van deze bezwaren niet meer bestaan. Er zijn ook een paar dingen waar je zelf op kunt letten, of die je kunt doen voor een optimaal effect van zelfbruiners.

Allereerst is het belangrijk goed te scrubben, want hoe gladder de huid, hoe beter en egaler het product pakt. Gebruik vervolgens een hydraterende crème. Let erop: gebruik aparte producten voor gezicht en lichaam.

Breng nu de zelfbruiner aan met lange streken, waarbij je het product goed verdeelt. Eventueel kun je de zelfbruiner mengen met bodylotion zodat het effect minder sterk is. Je zult dan wel wat vaker moeten smeren om een donkerdere kleur te krijgen.

Zorg er altijd voor dat je geen plekken vergeet en let op bij ellebogen en knieën. Op deze plekken is de laag verhoornde huid dikker, waardoor minder product nodig is; smeer het hier dus dunner op. Let ook op bij pigmentvlekjes: deze worden net als de rest van de huid donkerder door de zelfbruiner en worden dus niet gecamoufleerd!

Ten slotte is het verstandig heel goed je handen te wassen na het aanbrengen van de zelfbruiner en te wachten met het aantrekken van kleding totdat het helemaal is ingetrokken.

Trefwoorden van dit artikel: beauty en uiterlijk, huid
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?