Melk minder gezond

Melk minder gezond

Melk is helemaal niet zo goed voor je als men ons wil laten geloven. Sterker: het kan zelfs leiden tot kanker. Dat komt omdat in de gepasteuriseerde melk die afkomstig is uit de intensieve veehouderij veel hormonen zitten.

Dat het drinken van gepasteuriseerde melk kan leiden tot kanker, blijkt uit een nieuwe studie van de universiteit van Harvard. Het gaat om hormoonafhankelijke kankersoorten, zoals prostaat- en borstkanker.

De onderzoekers hebben rauwe melk van moderne boerderijen vergeleken met rauwe melk van koeien uit Mongolië. Die worden alleen gemolken in de zes maanden na de bevalling – precies zoals onze voorouders deden. Deze melk benadert dus de melk die wij 'vroeger' dronken.

Wat bleek? Melk uit de intensieve veehouderij bevat een gevaarlijk hoog gehalte van de stof estronsulfaat, een stof die hormoonafhankelijke kankersoorten veroorzaakt. Koeien krijgen hormonen toegediend om meer melk te produceren en niet ziek te worden en die hormonen komen dus ook in de melk terecht. De melk van de koeien uit Mongolië, die geen hormonen krijgen, bevatte maar liefst 33 keer minder estronsulfaat.

Het verband tussen melk met veel hormonen uit de intensieve veehouderij en hormoonafhankelijke kankersoorten bleek bovendien uit een analyse van gegevens uit heel de wereld: op plekken waar veel melk van moderne boeren wordt gedronken, krijgen meer mensen een dergelijke soort kanker.

Zitten er geen hormonen in de melk en is het afkomstig van koeien die lekker kunnen grazen en niet gehouden worden enkel en alleen om zoveel mogelijk melk te produceren, dan is melk juist wel heel gezond. Zulke melk is goed voor de spijsvertering, de genezing van autoimmuunziektes, het geeft een boost aan het immuunsysteem en kan zelfs helpen kanker te voorkomen.

Bron: naturalnews.com

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, kanker
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Dit is een Amerikaans onderzoek, uitgaande van de situatie in de VS. In de hele EU is het verboden deze hormonen toe te dienen aan vee.

Joep, 29 januari 2014

Ik ben een vrouw van 64 jaar, die altijd overgevoelige borsten had. Totdat..................ik veel minder melk ben gaan drinken. En de gevoeligheid is over. vr.gr, Dicky Leeuwestein

Dicky Leeuwestein, 10 juli 2013

hormonen zitten dus ook in ons stukje vlees !!! let daar dus ook op

marjon , 17 maart 2013

Zo is het maar net, tok! De oplossing is dus dat wij als consument de deur plat lopen bij de bedrijven die ons voedsel produceren. Zo kunnen we zien wat daar gebeurt. Maar niet alleen dat: we moeten ook helpen waar we kunnen en de boer een redelijke prijs betalen, zonder dat de tussenhandel een groot gedeelte van de winst achterover drukt

Miss Piggy, 18 februari 2013

Opmerkelijk is dat je niet mag praten over mijn melk. Het wordt bijna allemaal opgedronken door mensen. Puistjes , borstkanker , prostaatkanker, ??Ze zullen wel veel verdienen aan mijn melk als je niet over de nadelen van melk mag praten.

KOE., 17 februari 2013

In Nederland mogen geen hormonen gebruikt worden, maar als we zo goedkoop mogelijke produkten willen, wordt het uit het builenland gehaald, in Amerika is het wel toegestaan, ook het onderzoek komt uit het buitenland, dus geen eigen merk produkten kopen, je weet nooit waar dat vandaan komt, maar gewoon hollandse produkten.

tok, 06 februari 2013
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?