Popcorn goede snack

Popcorn goede snack

Je zou het misschien niet verwachten, maar popcorn blijkt een gezonde snack. In een portie popcorn zitten meer antioxidanten dan in een portie groenten en fruit. Antioxidanten beschermen je lichaam tegen ziektes en ze gaan veroudering tegen.

Dat zeggen onderzoekers van de Amerikaanse University of Scranton. De wetenschappers ontdekten dat de concentratie van polyfenolen, dat zijn bepaalde antioxidanten, in popcorn hoger is dan in groente en fruit.

Vooral de popcornvelletjes die zo irritant tussen je tanden kunnen gaan zitten zijn ontzettend gezond. Daar zitten de meeste polyfenolen in, en ook veel vezels. Vezels zijn heel goed voor je darmflora.

De onderzoekers zeggen zelfs dat popcorn een 'goudmijntje vol voedingsstoffen' is. De perfecte snack eigenlijk: “Popcorn bevat veel onverwerkte hele granen: een portie levert zeventig procent van de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid.”

Maar let wel op: de bereiding van de popcorn is cruciaal. Met suiker, boter en zout maak je van popcorn al snel een caloriebom. Magnetronpopcorn of in olie gepofte popcorn bevat twee keer zoveel calorieën dan met lucht gepofte popcorn.

En ook een portie gezond bereide popcorn is geen vervanging voor groente en fruit. Daar zitten namelijk veel voor de gezondheid essentiële vitaminen en mineralen in, die niet in popcorn zitten. Maar wil je lekker snacken voor de tv: een bakje popcorn kan dus prima!

Bron: nu.nl

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, antioxidanten, vezels, calorieen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Mais heeft alleen hoge glycemische index, dat betekent dat de omzetting naar suikers in het bloed heel snel is! Vaak is mais gemanipuleerd en soms nog toxines van schimmel ook.

Kim, 04 juni 2012

lekker ,leuk en goed om te weten !!

naomi, 04 april 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?