Presteren met water

Presteren met water

Heeft je kind een belangrijke toets, of moet je zelf examen doen? Zorg dan voor een flesje water waar jij of je kind af en toe een slokje uit kan nemen. Van water drinken tijdens een test haal je namelijk hogere cijfers.

Dat ontdekten onderzoekers van de universiteiten van Londen en Westminster. Zij observeerden bijna 450 studenten die examen moesten doen. Een kwart van hen had een flesje water meegenomen.

En wat bleek? De oudere studenten die water dronken tijdens hun toets, scoorden gemiddeld 5 procent beter dan degenen die niks dronken.

Bij jongere studenten was het effect nog groter: de waterdrinkers haalden een cijfer dat gemiddeld 10 procent hoger was dan de niet-drinkers.

De wetenschappers denken dat water drinken een psychologisch effect heeft op de denkfuncties en dat daardoor je score in toetsen en examens verbetert. Bovendien kan water drinken angsten verlichten. Angsten hebben juist een negatief effect op (school)prestaties.

Het is nog niet helemaal duidelijk waarom water zo'n positieve invloed heeft, maar volgens de onderzoekers is het sowieso belangrijk gehydrateerd te blijven tijdens examens. Dan werken alle lichaamsfuncties op z'n best, dus ook je hersenen.

Bron: gezondheidsnet

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, water
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?