Sterker van cafeïne

Sterker van cafeïne

Koffie geeft je niet alleen een opkikkertje, je wordt er ook sterker van. Tenminste, als je koffie met cafeïne drinkt. Vooral voor oudere mensen is cafeïne belangrijk: het geeft hun spieren een boost. En dat is heel handig, want de spierkracht neemt normaal gesproken af als je ouder wordt.

Door cafeïne te gebruiken kunnen ouderen hun kracht behouden en vermindert de kans op vallen en blessures. Dat blijkt uit onderzoek van sportwetenschappers van de Coventry University. Ze ontdekten dat cafeïne de kracht van twee soorten spieren bij muizen vergrootte.

Daarbij moet wel aangetekend worden dat cafeïne het grootste effect heeft bij volwassenen in hun beste jaren, en niet bij oudere mensen. Maar ook op hun spieren is het effect groot, en juist ouderen hebben veel baat bij sterkere spieren.

Het is natuurlijk sowieso belangrijk om lichamelijk actief te blijven als je ouder wordt, zodat je spieren gezond en sterk blijven. Dat verkleint de kans op vallen en blessures en vergroot dus de kwaliteit van leven. Cafeïne kan de spieren nog een extra zetje geven.

Je kunt natuurlijk koffie drinken, maar er zijn ook cafeïnepillen te koop bij de apotheek. Die hebben nog meer effect.

Overigens blijkt cafeïne op jonge spieren niet veel invloed te hebben.

Bron: gezondheidsnet

Foto: jimmyroq

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, koffie, cafeïne
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Leuk om even een artikeltje over cafeïne en koffie te plaatsen. Voor wie nog meer achtergronden wil weten. lees eens verder op mijn blogartikel over ëén kopje kiffie: : http://www.sportvoedingsadvies.eu/blog/item/37/%C3%89%C3%A9n%20kopje%20koffie! Met sportieve groet, Anneke Palsma

Anneke Palsma, 25 juli 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?