Fit op vakantie

Fit op vakantie

Lekker op vakantie betekent vaak ook een paar weken heel lui zijn. Dat mag natuurlijk best. Maar niet iedereen voelt zich daar even lekker bij. Misschien ben jij ook wel zo iemand die echt beweging nodig heeft, of die tijdens de vakantie liever niet kilo's wil aankomen.

Heb je eindelijk dat strakke bikinilijf bij elkaar gesport, vliegen de kilo's eraan als je juist in die bikini op het strand ligt. Dat is toch jammer. Hoe voorkom je dat? Hoe blijf je ook op vakantie fit en gezond?

Bewegen

De meeste mensen sporten helemaal niet als ze op vakantie zijn. Echt sporten hoeft natuurlijk ook niet, maar een beetje bewegen kan geen kwaad. Zo is elke dag een wandelingetje van een kwartier tot een half uur maken een eenvoudige manier om toch wat beweging te krijgen. Gewoon 's ochtends naar de bakker lopen, of naar dat leuke restaurantje op de hoek. Een strandwandeling maken is natuurlijk ook altijd een goed idee.

Sportschool

Veel hotels hebben tegenwoordig een sportschool. Waarom zou je daar dus niet gebruik van maken? Pak de apparaten die niet ingewikkeld zijn, dus de hardloopband of de crosstrainer. Als je er niet uitkomt, is er altijd wel een instructeur aanwezig. Niets is zo vervelend als arriveren op je bestemming, en constateren dat je geen kleding hebt om in te sporten. Vergeet dus niet een setje sportkleren én schoenen in te pakken als je op vakantie gaat.

Eet met mate

Lekker eten is iets wat we ook graag op vakantie doen. Dat mag natuurlijk best. Maar ga je niet elke dag helemaal volproppen. Dat doe je thuis ook niet, en van je vol eten tot je geen pap meer kunt zeggen geniet je misschien wel minder dan van bewust uitgezochte gerechten die je lekker langzaam oppeuzelt.

Kies voor gezond

Vakantie, dat betekent: lekker luieren en niet koken. Het nadeel daarvan is dat je niet weet wat je binnen krijgt. Als je zelf kookt, beslis je immers zelf wat je erin stopt. Dus probeer ook tijdens de vakantie een paar keer zelf te koken. Maak dan een lichte maaltijd met gezonde dingen. Dan kun je de dag erop weer wat 'onverantwoorder' in een restaurant eten. Kun je op jouw vakantieadres niet zelf koken? Kies dan voor de gezonde dingen op het menu. Sla het slagroomtoetje een keer over en neem een verse fruitsalade. Zeker net zo lekker!

Drink water

Dat weet je natuurlijk al lang: voldoende water drinken is heel belangrijk als je fit en gezond wilt blijven. Het voorkomt uitdroging, erg belangrijk als het warm is, en je hebt minder last van nephonger. Een wijntje of een cocktail op z'n tijd kan natuurlijk prima, maar vergeet niet dat dat echte caloriebommen zijn. Je zou bijvoorbeeld met jezelf af kunnen spreken dat je alleen 's avonds aan de alcohol gaat, en overdag gewoon water drinkt.

Onderneem dingen

Lekker op het strand liggen is natuurlijk heerlijk, maar het zorgt er ook voor dat je snel zin krijgt in iets lekkers. Mensen die niets doen, krijgen nephonger. Onderneem dus regelmatig iets. Als je trek voelt opkomen, neem dan een duik in de golven of doe een potje beachbal met je vakantiepartner. Wedden dat je daarna vergeten bent dat je trek had?

Bron: vrouwblog.nl

Trefwoorden van dit artikel: fit en bewegen, eten en drinken, afvallen, gezondheid
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?