Het doel van Rozemarijn:

Ik wil over een jaar...ongeveer 50 meter met orthopedische schoenen kunnen lopen en 10 kg afvallen

Gestart met mijn doel: 4-11-2011

Ik ben Rozemarijn en ik ben 26 jaar en dit jaar getrouwd. Helaas ben ik niet helemaal zoals leeftijdsgenootjes.
Ik heb namelijk EDS hypermobiliteitstype, Fibromyalgie en ME/CVS .
Rolstoel en medicijnen lieten me aankomen (en ik was al niet licht) en t lopen word bemoeilijkt door pijn en losse gewrichten Ik wil iets van mijn leven terug..ik wil een beetje kunnen lopen en 10kg afvallen.

Word supporter van  Rozemarijn  
 

Dagboek

 • 2-8-2012
   8,0
   

  Wat een enorme gebeurtenissen in dat gekke lijf van mij. Ik merk dat elke 2 uur eten geweldig werkt. En er is dus gewoon al een kilo eraf. Nu hield ik vocht vast, dus hoop ik dat dat die kilo eraf is.
  Verder eet ik gezond en merk ik aan mijn lijf dat dat is wat het nodig heeft. Ik beweeg iets meer, voor zover het gaat natuurlijk.

  Toch heb ik rond 5 uur een megadip... Ik voel me dan absoluut niet lekker. Maar waar dat aan ligt kan ik niet achterhalen. Ik ben dan gewoon onbestendig en moe.....
  Toch ben ik trots op mezelf dat ik dus zo bewust bezig ben met mijn lijf. Nu heb ik daar ook de wil voor. En de tijd, dat is absoluut ook handig, dat je er de tijd voor kun nemen.
  Ik was al bezig mijn buitenkantje wat beter de verzorgen. En daarbij nu ook de binnenkant. Dat moet gewoon goedkomen toch!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Corina geeft Rozemarijn een steuntje in de rug
   
 • 1-8-2012
   7,5
   

  Snik...van de vijf kg,zit er weer drie aan. En dat moeten we niet hebben. Ik ben gaan overleggen met een dietiste. En schrok me lam! Ik heb dan wel overgewicht, maar ik ben ondervoed. Ik eet veel en veel te weinig, waardoor mn lijf alles opslaat, niks verbrand en ik dus aankom, waardoor ik minder eet..en dan krijg je een cirkeltje.
  Eerst hebben we mijn kcal. Behoefte uitgerekend. Dus wat ik nodig heb om enkel en alleen maar te liggen en adem te halen. Dat was 1786 kcal. Toen hebben we uitgerekend wat ik nodig had om te kunnen functioneren..dat was 2086 kcal. En toen wat ik minimaal nodig zou hebben om af te kunnen vallen. ( wat alleen gaat lukken als k me eerst richt op het voldoende voeden van mijn lijf) 1680kcal.
  En toen kwam mijn eetdagboek tevoorschijn en schrokken we. Op sommige dagen komik niet eens verder dan 500 kcal. Wat zoveel wil zeggen als..niet voldoende om processen in gang te houden...alles wat ik eet wordt omgezet in vet eb vocht eb vastgehouden...en voila....
  Eige...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Judith 2 augustus 2012 - 11:09:

   Je bent het zeker waard. En het zal best moeilijk zijn, want jarenlange overtuigingen zijn niet zomaar omver te werpen. Maar de erkenning is de eerste stap, en die heb je al gemaakt!

   
 • 23-3-2012
   8,5
   

  Hier ben ik weer even, nadat het een tijdje stil is geweest rond mijn persoontje.
  Hoe gaat het? Nou eigenlijk laat het qua gezondheid allemaal te wensen over. Het sporten wil maar niet lukken. Het afvallen dan wel weer.....
  onderwijl ben ik 5 kg kwijt. Heel fijn natuurlijk, maar ik ga me er helaas niet fitter door voelen.

  ik heb hoop dat nu het mooie weer zijn intrede heeft gedaan, ik me ook wat beter ga voelen...wordt vervolgd...

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • adidasfan geeft Rozemarijn een steuntje in de rug
  • adidasfan 25 maart 2012 - 7:35:

   goed gedaan die 5 kilo! Blijf erin geloven daar zit heel veel kracht in. Waar een wil is een weg.

   
 • 19-1-2012
   8,0
   

  Daar ben ik weer. Ik voel me echt heerlijk, want: Ik ga vooruit. Het harde werken werpt nu redelijk zijn vruchten af.
  Ik heb al een betere conditie en ik loop al stukken beter. Helemaal nu ik ook nog 2 keer per week fysiotherapie erbij heb, met balans en coordinatie oefeningen.
  Ik ben dus nu ongeveer 5 dagen per week echt bezig met sporten. En er komt nog een dag bij vrees ik, want ik ben bij de uroloog geweest. Ik heb helaas geen spieren rondom mijn blaas, die samentrekken om te plassen. Alles moet vanuit mijn bekkenbodem, die natuurlijk gespannen staat om niet de urine te verliezen. Dit heeft weer als gevolg dat er urine achterblijft in de blaas na het plassen, wat een verhoogde kans op blaasontstekingen geeft. Affijn, de boel moet dus leren ontspannen om goed uit te plassen. En daarvoor wil mijn uroloog naast pilletjes...bekkenbodemfysiotherapie gaan doen. Dus....nog meer therapie. Ik denk dat dit wat therapie aangaat een vol en druk jaar gaat worden. Maar: als alles aanslaat en ...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Dorien en Attje geven Rozemarijn een beloning
   
 • 12-1-2012
   9,0
   

  Jaaa Hieperdepiep! en al 1 hele kilo eraf! Ik ben supertrots! Ik ben echt zoo blij! Ik krijg nu naast 2 keer per week fysiofitness ook 2 keer per week fysio, ik moet van de fysio elke dag handbiken (behalve als het superslecht weer is natuurlijk, of als ik andere lichamelijk actieve dingen doe.

  Ik ben daar nu fanatiek mee bezig en....hopsakee de eerste kilo is er gewoon af!!!!
  Nog 9 te gaan.

  Volgens mijn fysio ga ik zo lekker dat ik misschien mijn doel van het lopen al eerder ga halen dan ik zelf zou verwachten. Dat is natuurlijk gaaf om te horen. Alleen het verzekeringsdrama is wat minder. Ik moet daar wat op gaan verzinnen, anders dan kan ik alles zelf gaan betalen..snik...

  Maar jongens wat is dit kicken...1kg eraf!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Dorien geeft Rozemarijn een beloning
  • Dorien 12 januari 2012 - 18:50:

   Super zeg!!! Ga door en hou vol
   Groetjes Dorien

   
 • 2-1-2012
   7,5
   

  En dan is het 2012. Tijd om te beginnen met de goede voornemens. Dat zou je natuurlijk denken.
  Het loopt echter even anders dan dat ik zou willen. Ik ben ziek. Mijn keelamandelen zijn opgezet, ik heb pitjes erop, stink als een baggersloot uit mijn muil en heb verstopte en ontstoken bijholten. Bovenop de toch al chronische shit is dat niet bepaald het ideale begin van 2012.

  Vanmorgen dacht ik: Misschien als ik mijn pijnstillers inneem, kan ik wel gaan sporten. Maar mijn lichaam bedacht binnen een uur iets geheel anders. In de badkamer zakte ik door mijn benen en ik zag dat mijn lymfeklieren opgezwollen waren. Het teken om linea recta terug te gaan in bed en goed te rusten. Niet wat je wilt natuurlijk. Maar hoognodig.

  Dus ik lig in mijn bed, een beetje te balen, keelpijn icm medicatie die je speekselproductie verminderen is een beetje rot. Want daar ga je dus 'snachts als een malle van snurken. Waardoor ook de nachtrust van mn man niet optimaal is.

  Toch ben ik ook positief! Op...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Dorien geeft Rozemarijn een beloning
   
 • 21-12-2011
   10,0
   

  Trots wil ik presenteren: Mijn dichtbundel. Omdat hier nu niet direct ruimte is voor een hele grote foto, zal ik de link naar mijn boek hier neerzetten!

  Wauw, dat dit me is gelukt, daar ben ik dan wel trots op!!! Nu op naar de doelen van 2012, die ik natuurlijk ook moet gaan verwezenlijken!

  Mijn dichtbundel heet Binnenste Buiten! en hierin geef ik best veel van mezelf bloot. Dat vind ik natuurlijk best eng...maar ook weer heel mooi!

  Ik hoop dat mijn bundel door veel mensen gelezen gaat worden. En dat zij ook door mijn bundel geinspireerd raken om meer zichzelf te zijn en zichzelf te laten zien!!

  http://www.boekscout.nl/index.php?pagina=Etalage&actie=bekijken&id=2653&subid=Binnenste_Buiten!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Dorien en geven Rozemarijn een beloning
   
 • 20-12-2011
   2,0
   

  Bah, nog nooit is een doel zo ver buiten mijn bereik geweest in mijn ogen. Afvallen, meer lopen? Ik ben op dit moment verdomme al blij dat mijn ogen open zijn. Daar is namelijk alles mee gezegd.

  Klinkt niet heel positief natuurlijk. En zo voelt het ook niet, ik baal er vreselijk van. Maar 3 keer in de week sporten en lymfedrainage, de uitgeefperikelen rond mijn dichtbundel en dan nog heel wat familie/vrienden gerelateerde trubbels die toch aandacht vragen bleken toch iets teveel van het goede voor het rare lijf dat ik heb.

  Ik ben moe en heb non-stop pijn..en subluxeer non-stop de gekste gewrichten. Op dit moment kan ik wel janken bij het idee dat er morgen nog een dag is om door te komen. Ik ben te moe om te slapen, maar ook te moe om ook maar mijn ogen open te houden. Gatverdarrie gewoon.

  Met de fysio heb ik afgesproken nu echt rust te pakken en in januari maar weer flink aan de bak te gaan met mijn doelen. En ik weet dat ze gelijk heeft, maar wat voelt het eigenlijk als fal...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Danique en Dorien geven Rozemarijn een steuntje in de rug
  • Dorien 20 december 2011 - 18:49:

   Rozemarijn,
   Ik val gelijk met de deur in huis met iets positiefs. Van harte gefeliciteerd met je dichtbundel!! terecht trots van oor tot oor hoop ik. Wat mag jij trots op jezelf zijn. Jammer dat dit overschaduwd wordt door je ziek zijn. Het zit je niet mee qua gezondheid. Probeer het licht van de Kerst te zien door alle donkere momenten, misschien bied het je wat rust. Ik ben zelf chronisch ziek (colitis ulcerosa) en weet dat je het dan soms even helemaal hebt gehad met alles. Een keer lekker schelden en roepen dat het echt K.. is lucht bij mij soms op. Probeer toch positief te blijven ook al is het even allemaal shit. Geniet lekker van je boek, je familie en de aankomende kerst en ik wens voor jou heel veel gezondheid en liefde in 2012!!
   Groetjes en fijne dagen.
   Dorien

   
 • 15-12-2011
   5,5
   

  Oh jongens wat is het een tijd geleden dat ik hier te vinden was. Bijna een maand verder. En om eerlijk te zijn gaat het helemaal prut de laatste weken. Ik hang steeds net wel net niet tegen een ziek zijn aan. Dat , en extra pijn in mijn gewrichten heeft ervoor gezorgd dat ik twee weken niet heb gesport. Vandaag dacht ik: Ik moet echt weer eens, anders dan blijf ik er tegen aan hikken. Dus ik ben naar de sportschool gegaan.

  Helaas is dit uitgelopen op een groot fiasco. Zoals mijn profiel al zegt heb ik EDS, hypermobiliteitstype CVS en Fibromyalgie. De laatste speelt nu erg op met pijn in al mijn gewrichten...yay voor het vochtige weer..-.- .
  Tijdens het fietsen sub luxeerde (gedeeltelijk uit de kom) mijn heup.. Ik trok mijn schouder uit de kom bij een arm oefening, mijn knieschijf uit zijn gareel tijdens een been oefening en tot overmaat van ramp ging ik onderuit tijdens mijn verplichte stukje lopen. Ik was zo verschrikkelijk gefrustreerd dat ik natuurlijk ter plekke in janken uit...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Dorien geeft Rozemarijn een steuntje in de rug
  • Dorien 15 december 2011 - 19:21:

   He Rozamarijn,
   Goh, wat ben jij een leuke spontane meid om te zien. Helemaal niks mis mee. Je hoeft je echt helemaal nergens voor te schamen!! Je lijkt een beetje op mij vroeger in mijn jonge jaren.
   Ik vind het heel vervelend voor jou dat je zo ziek bent. Ik hoop dat je door alle positieve reacties van iedereen hier wat steun krijgt om je leed te dragen en er mee om te gaan. Ik ben supporter van jou geworden omdat ik door jou verhaal erg veel respect heb gekregen voor jou. Kom op, zet hem op.
   Groetjes en geniet van je mooie zelf!
   Groetjes Dorien

   
 • 11-11-2011
   7,5
   

  Een paar dagen verder. Het wordt kouder en ik begin het te merken. Mijn rechterschouder doet zeer. Mijn linkerknie ook, bij het alleen al strekken en buigen ga ik door de grond. ik weet dat dit waarschijnlijk te maken heeft met de Fibromyalgie (FM). Maandag werd ik zo beroerd wakker dat ik mijn sport uur heb overgeslagen...en ook donderdag heb ik het maar even gelaten. M'n knie voelde (en voelt) nu warm aan en ik denk niet dat een kwartier fietsen er veel goed aan doet.

  Donderdag ben ik wel naar mijn eerste afspraak voor lymfedrainage gegaan. Ik moet zeggen dat ik het heel fijn vond en dat mijn buik nu al aan het rommelen is. Volgende week dinsdag en vrijdag mag ik weer heen. Ik denk dat ik er best eens veel aan zou kunnen hebben.

  Maar ik ben wel redelijk gefrustreerd dat ik niet heb kunnen sporten deze week. Dat voelt slecht. Ik weet ook dat ik er niks aan kan doen, maar toch. Ik wil vooruit en dan lijkt dit toch weer op een stagnatie.

  qua eten gaat het heel goed. 3 maaltijd...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Isabel geeft Rozemarijn een beloning
  • Isabel 11 november 2011 - 16:54:

   Hoi Rozemarijn, alleereerst wil ik je mijn complimenten geven. Ik ben blij voor je dat het qua eten zo goed gaat.
   Ik was ook afgelopen week ziek en heb niet kunnen sporten. Ik vind het knap dat het je ondanks de fybromyalgie lukt om te sporten. Mijn man heeft het ook en het lukt hem niet echt om naar de fysio te gaan.
   Wat doen ze precies bij lymfedreinage? En waar is het precies goed voor?
   Ik vroeg me af of je bij het eten calorien bijhoud of gewoon gezond eet.
   Ik wens je veel sterkte de komende dagen met de kou. Alvast een fijn weekend.
   Isabel

   
Vorige pagina
 

Andere deelnemers

 • Tonny
 • ada
 • zon
 • Pernilla
 • Betty
 • Twanny
 • Charlotte
 • roos
 • m-tijgertje88
 • iris
 • saskia
 • Cindy
 • Monica
 • Danique
 • Eline
 • Marijke
 • Lida
 • Ineke
 • mira67
 • Dieuwke
 • anita
 • Renate
 • Corrie
 • adidasfan
 • Cindy
 • noortje
 • Appel
 • Sandra
  meer deelnemers Start zelf een doel  
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?