De Ötztaler Radmaraton in Sölden meefietsen (238 km)

Gestart op: 29-12-2010

In 2010 had ik het doel: meefietsen in de Dolomiten Maraton in Italië (138 km). Dit doel had ik mijzelf gesteld nadat ik heel 2008 niet heb kunnen sporten vanwege een heupblessure. Het doel van 2010 heb ik gehaald. Nu wil ik 100 km meer rijden echt wel het uiterste, maar of mij dat lukt....eh ja... ik ga er alles aan doen maar het blijft moeilijk, het zou een overwinning voor mijzelf zijn.

Elianne heeft haar trainingslogboek behaald op 4-9-2011!
Gefeliciteerd met het behalen van je doel!
 
 

Dagboek

 • 4-9-2011
   10,0
   

  Lieve mensen, ik wilde jullie verblijden met wat foto's van mijn fietstocht, alweer een week geleden. Helaas krijg ik op een of andere manier de foto's niet ingevoegd. Dus je zal het met alleen een andere profiel foto moeten doen.
  Erg jammer dat ik nu juist van mijn behaalde doel niets kan laten zien.

  Nu ik mijn doel heb behaald, stopt ook mijn dagboek.
  Daarom wil ik iedereen bedanken die mij heeft gesteund, mijn verhaal heeft willen lezen en ik hoop dat ik menig ander een duwtje in de rug heb kunnen geven om ook een doel te willen en kunnen behalen.

  Ik vond het erg leuk om schrijven en zoals ik al eens eerder heb gezegd, het helpt echt je doel te verwezelijken als anderen je steunen en waarderen, dan geef je de moed (minder) snel op. Dus aan een ieder die nog een doel wil behalen: doorgaan... gewoon doorgaan op een rustig tempo, zoek een middenweg en heb geduld... Veel succus en wie weet, tot ooit tot een volgend doel.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • e geeft Elianne een steuntje in de rug
  • e geeft Elianne een beloning
  • e 30 september 2022 - 8:12:

   e

  • e 30 september 2022 - 8:12:

   e

  • Attje 7 maart 2012 - 14:38:

   Hoi Elianne,

   Wat leuk om weer eens wat van je te horen. Bedankt voor je opbeurende woorden. Ik ben ook echt wel van plan om te blijven genieten en me niet te laten kisten door mijn ziekte.
   Het verbaast me eerlijk gezegd niets dat je de Ötztaler maraton opnieuw wil gaan fietsen. Ik heb steeds al een voorgevoel gehad dat je dit zou doen. Ik hoop binnenkort weer van je verhalen te mogen genieten . Je zult ongetwijfeld alweer in training zijn.
   Groetjes, Attje

  7 reacties  
 • 30-8-2011
   10,0
  Tijd13u 2m
  Afstand238,0 km
   

  Ik ben weer thuis, met... jawel, IK HEB 'T, IK HEB 'T, IK HEB 'T, mijn felbegeerde unieke wielershirt en diploma... HAHAHA HET IS ME GELUKT... GE-WEL-DIG WAT EEN TOCHT... afgezien maar zeker ook GE-NO-TEN.

  Hoe mijn dag begon:
  Om 4.20 uur liep de wekker af. Om 5 uur aan tafel voor een ontbijtje, 2 schaaltjes yogurt met muesli en honing gegeten en een potje thee leeg gedronken. 3 broodjes gesmeerd en flesje water gevuld om die tijdens het lange wachten voor de start op het gemak te kunnen verorberen.
  Gezien de temperatuur na zaterdag ernstig was gedaald (tot vriespunt, het lag wit aangevroren) vele lagen kleding over elkaar aangetrokken, te beginnen bij een hemd, mijn fietsbroek, kniestukken, daarover lange beenstukken, overschoenen, fietsshirt, windjasje (body), dunnere jas met lange mouwen, daarover nog mijn winterfietsjas, zomer handschoenen en daarover winter handschoenen !!!!. Oke beetje dik aangekleed, maar we stonden dan ook om 5.45 uur dan ook in de rij terwijl de start pas ...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • e geeft Elianne een steuntje in de rug
  • e, e, Marlie en Attje geven Elianne een beloning
  • e 30 september 2022 - 8:14:

   e

  • e 30 september 2022 - 8:14:

   e

  • e 30 september 2022 - 8:13:

   e

  10 reacties  
 • 27-8-2011
   9,5
   

  Het wordt steeds spannender. Nog 1 nachtje slapen, nou ja toch proberen te slapen. Na een week hittegolf is het vandaag beestenweer met sneeuwval op 2000 meter hoogte. Maar men zegt dat het morgen weer stralend zal zijn maar wel een stuk kouder, oftewel aangenamer om te fietsen.
  Ik ben er klaar voor, ik heb ondertussen een hele schare supporters die mij gaan opwachten dus er rest mij niets anders dan fietsend over de finish te komen. Alvast dank aan allen die mij alle goeds wensen. Jullie horen nog van mij....

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • e, e, Marlie, Thea, Mario Tanghe en Cindy geven Elianne een steuntje in de rug
  • e en Attje geven Elianne een beloning
  • e 30 september 2022 - 8:13:

   e

  • Attje 29 augustus 2011 - 15:21:

   Je hebt het gefikst. Super!!!!!!!!!!!!!Ben benieuwd naar de verhaal.

  • Marlie 28 augustus 2011 - 3:24:

   Veel succes, gaat je zeker lukken

  6 reacties  
 • 20-8-2011
   9,5
   

  Nog 1 week, dan moet ik er aan geloven. Afgelopen week nog mijn best gedaan met de training. Alhoewel het waren maar twee (weliswaar stevige)trainingen, 1 van 2,5 uur en 1 van 3,5 uur in totaal daarbij 161 km weggetrapt. Ik hou zo ook mijn totaal verreden km van dit jaar bij, dat zijn er tot nu toe 6203 km (allemaal buiten op de weg). Men zegt dat je zo'n 5 a 6 duizend km moet hebben gereden wil je de ötztaler aan kunnen, nou daar schort het dus niet aan. Ik vind dat ik aardig mijn best heb gedaan.
  Inmiddels staan mijn spulletjes wederom gepakt voor Oostenrijk, met dit verschil dat ik nu niet alleen ga, maar samen met mijn mannetje. Morgen vroeg vertrekken we en via Google Earth kwam ik erachter dat we de eerste dagen op behoorlijke hoogte verblijven. Nou ja dat komt alleen maar ten goede voor onze hoogtestage hahaha. We zullen niet al teveel fietsen, voornamelijk een rondje voor de souplesse en 1 keer nog een flinke klim om het lichaam te prikkelen. Daarna is het tijd om mijn startb...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Ronaldo en Miranda (voor onderweg!) geven Elianne een steuntje in de rug
  • Ronaldo en Miranda geven Elianne een beloning
  • Attje 21 augustus 2011 - 15:16:

   Ontzettend veel succes gewenst!!!!!!!!!!!!!!Je kunt het.

  • Lesley en Els 20 augustus 2011 - 20:12:

   Je gaat ons zeker niet teleurstellen, we rijden tenslotte geen 900 km voor Jan met de korte achternaam om jou niet over de streep te zien rijden. Dus....je gaat ervoor, al moet je het laatste stukje op je knieen.

  • Miranda 20 augustus 2011 - 18:25:

   Oowwwwww wat spannend !!!! Ik heb je opgeslagen in mijn favorieten dus ik ga (als ik het niet vergeet) zondag naar je kijken !! alvast onwijs veeeeeeeeeeeeeeel succes !!!!

   
 • 14-8-2011
   9,5
  Tijd4u 2m
  Afstand108,6 km
   

  Jazeker aftellen... nog 2 weken en dan hoop ik op dit moment een bord pasta naar binnen te kunnen werken. Het lichaam voelt nog steeds heel goed. Noodzaak om dat zo te houden. Afgelopen week alleen maandag gefietst of ja... een poging daartoe. Met de wind mee was het een fluitje van een cent om in D1 een gemiddelde van meer dan 30 km/h te halen, ware het niet dat ik ook nog terug moest. Er stond 2 uur op mijn trainingsprogramma, eerst een half uur infietsen, daarna wat blokjes in D2. Die blokjes tegen de wind in geprobeerd, geprobeerd ja, maar jongens wat een wind... er zaten zulke stevige windvlagen tussen dat ik bijna in de sloot verder kon met waterfietsen. Niet te doen, ik zat constant in D3 en reed nog geen 15 km/h. Ik heb de eerste beste weg richting huis genomen, dit was de eerste keer dat ik het niet leuk meer vond. Na precies één uur was ik terug thuis en al bij al toch nog 24 km gereden. Daarna een paar dagen rust en gisteren (zaterdag), nadat de regen was weg getrokken 2 uur...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Attje 19 augustus 2011 - 15:13:

   daarna...............ga jij genieten van een prachtige Radmaraton. Ik weet zeker dat dit gaat lukken na al die trainingsarbeid die je er hebt ingestoken. Het enige wat je inderdaad nu nog kunt doen is gezond blijven, dan komt de rest ook wel. Ik wens je in ieder geval heeeeeeeel veel succes en ben benieuwd naar je verhaal na afloop.

   
 • 7-8-2011
   9,5
  Tijd4u 0m
  Afstand104,3 km
   

  Inmiddels alweer een week verder na mijn Oostenrijks trainingsavontuur. Het gaat goed, zelfs erg goed, als het zo blijft is er hoop op een goede Ötztaler. Zelfs de benen voelen nog erg soepel en kunnen nog steeds zonder massage (sorry Mario...) Ondanks dat het gevoel goed is, ben ik nog steeds geen snelheidsduivel. En ja, hier op het vlakke rijden is toch ook weer heel wat anders dan in de bergen, het is echt niet te vergelijken. In ieder geval heb ik afgelopen week nog bijna 9,5 uur getraind en in totaal 248 km afgelegd, waarvan vandaag 4 uur en 104 km. Wat was ik vandaag blij dat ik wat langer heb geslapen dan normaal, anders zou ik al eerder op de fiets hebben gezeten en in een enorme regenbui terecht zijn gekomen. Nu heb ik deze bui thuis maar even afgewacht. Vervolgens heb ik mijn route maar afgestemt op de dreigende luchten. Dat is mij aardig gelukt, met wat zigzaggende bewegingen met de straffe wind in de zij kon ik de eerste 2 uur zo doorkomen. Daarna moest ik een uur in D2 en ...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Vicky geeft Elianne een beloning
  • Vicky 8 augustus 2011 - 12:04:

   super goed hoe jij bezig bent

  • Cindy 8 augustus 2011 - 11:45:

   Aftellen naar oostenrijk, conditie onderhouden en knallen daar!

  • Ronaldo 8 augustus 2011 - 8:36:

   Snelheid da zit in de genen, je kan 10 tot 20% vlugger worden door te trainen maar meer moet je daar niet uit verwachten , toch nog véél suc6 gewenst
   Uw Belgisch vriendje Ronaldo

   
 • 31-7-2011
   9,0
  Tijd6u 17m
  Afstand95,0 km
   

  En nu zaten jullie vast te wachten op het verslag over het 2e deel van de Ötztaler van afgelopen vrijdag. Ha ja, ik ben zo geschrokken van de prognose dat ik de hele Ötztaler zou kunnen rijden in 10,5 uur, dat ik niets meer kon schrijven, hahaha... nee hoor. Vrijdag voor het slapen gaan had ik mijn verhaal geschreven, maar zoals ik al eens eerder heb gehad, werd het niet opgeslagen en floep weg was mijn verhaal en werd de verbinding verbroken, en toen had ik geen zin meer om nog eens te schrijven.
  Maar bij deze, vrijdag deel 2 van Ötztaler: Om 7.30 uur vertrokken, na een korte slechte nacht (kussen veel te dik) een te gehaast ontbijt (kon niet vroeger). Na een paar meter op de fiets merkte ik dat ik mijn hartslag meter vergeten was.... die lag nog op de badkamer van mijn hotel.... 3 hoog, lift tot de 2e etage, dus nog verder met de trap. Inmiddels 4 lagen kleding aan... deze weer uitgetrokken, hartlagmeter om, 4 lagen kleding aangetrokken, trap af en met een hartslag van wel 170 teru...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Kim 3 augustus 2011 - 21:32:

   you can do it!
   the power of believing!
   en zorg dat je overal 'lichtpuntjes' ziet ;-) hihi

   Toi toi!

   
 • 28-7-2011
   9,5
  Tijd6u 0m
  Afstand140,0 km
   

  Oh jongens wat kan een douche toch lekker zijn. Het 1e deel van de ötztaler zit erop. 140km in effectief 6 uur gereden. Omdat we met één groep zijn is er daarnaast nog wel het nodige gepauzeerd. Ik móet zeggen dat het mij supergoed afging. En dat terwijl de weerkundigen ons gisteren flink in het ootje hebben genomen. De regen was eerder dan voorspeld, en wel precies op het moment van ons vertrek. Als verzopen katjes reden we naar de voet van de Kuhtai. Ik had als doel deze berg zonder te stoppen op te rijden in maximaal 1 uur 50. Nou laat mij dat nu allebei lukken. Gezien het nog steeds regende en daarboven best koud was, heb ik maar vanalles over elkaar aangetrokken om warm te kunnen afdalen. En wat was ik blij met mijn knalgele regenjas met lange achterkant. Eenmaal beneden even gewacht op nog wat andere fietsers, maar gezien de nattigheid waardoor je het koud krijgt zijn we alvast doorgereden door Insbruck naar de oude Brenner. De eerste helft heb ik alleen gereden. Daar waren inmid...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Cathy geeft Elianne een steuntje in de rug
  • Ronaldo geeft Elianne een beloning
  • Rianne 30 juli 2011 - 12:59:

   Hoi!
   Even je dagboek niet gelezen, was op vakantie......en oei wat voel ik me LUI als ik jouw inspanningen lees!
   Geweldig hoor! ! !

  • Lesley en Els 29 juli 2011 - 7:53:

   Ik heb even uitgerekend, in dit tempo ben je in 10,5 uur in Sölden. Samen met Fred over de streep!

   
 • 27-7-2011
   8,5
  Tijd2u 54m
  Afstand64,0 km
   

  Goh alweer een dag voorbij, maar vandaag toch wel een behoorlijke terugslag gehad van die steile Rettenbachgletser van gisteren. Vanmorgen was het wederom lekker weer en met een lange afdaling had ik het niet door, maar toen we berg op richting de Stuibenfal reden voelden mijn bovenbenen als betonblokken (Mario help...help...). Gelukkig was dat niet alleen bij mij het geval. Na deze klim kon je kiezen tussen nog een klim of op het gemak terug. Nou vandaag ff geen girlpower hahaha, ik ben mooi met een bescheiden groepje en onze Ferdinand terug gereden. Het zag er trouwens in één keer heel dreigend uit en de eerste regenspatten waren een feit, alleen daar bleef het bij. Nu vanavond regent het wel, maar zien wat het morgen wordt. Morgen staat het 1e deel van Ötztaler op het programma, we overnachten dan in Sterzing (Italië). Om 7 uur eerst ontbijten en om 8 uur starten, volgens de weerkundigen is de meeste kans op regen tegen de middag. Nou laten we dat maar hopen. Nog even mijn tas pakke...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Ronaldo geeft Elianne een beloning
   
 • 26-7-2011
   9,5
  Tijd3u 47m
  Afstand54,0 km
   

  Gelukkig vandaag weer een droge en eigenlijk een onverwacht zeer mooie dag. Weliswaar vanmorgen om 9 uur met 10 C vertrokken, maar met een beetje warme kleding is dat geen probleem. Vandaag eerst een "opwarmertje" (naar boven dus) richting Vent en verder tussen de koeien door naar Roppen, maar dat stukje naar Roppen viel best tegen. Daar het erg fris was, ben ik weer snel naar beneden gereden, een heerlijke afdaling, met 65km/u ben je er zo... Beneden was de temperatuur inmiddels opgelopen tot boven de 20C. Dus wederom in zomeroutfit verder. We zouden tot aan de Rettenbachgletser fietsen. Nou dat ziet er vanaf het begin af aan indrukwekkend uit. Je ziet dat ding alleen maar steil oplopen. Eindelijk een bocht in zicht, daar stond de volgwagen. Even 1 minuutje stilgestaan om te drinken en mijn hartslag wat laten zakken, ik zat over de 170. En hup, weer verder. En als je denkt dat er wat makkelijkere stukken komen, dan heb je mis. En als je denkt dat er genoeg bochten komen om even te d...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Kim geeft Elianne een beloning
  • Lesley en Els 27 juli 2011 - 20:42:

   GIRLPOWER, YES!!!! We zijn apetrots op je. Misschien moet ik maar vast een spandoek gaan maken voor eind augustus.

   
Vorige pagina
 

Andere deelnemers

 • Vanya
 • colinda
 • Margot
 • Jennifer
 • Leo
 • Janneke
 • Kelly
 • Joyce
 • Joke
 • gerry
 • chanella
 • Ineke
 • roos
 • Patricia
 • shanna
 • Harriët
 • Astrid
 • Maaike
 • jody
 • Jeroen
 • Anneke
 • Sanne
 • Monique
 • Miriam
 • Charlotte
 • Marisca
 • Ewout
 • Nel
  meer deelnemers Start zelf een doel  
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?