Melk helpt knoflookadem bestrijden

Melk helpt knoflookadem bestrijden

Ze zeggen het niet voor niets: ‘Melk is goed voor elk.’ Nu blijkt dat een glas melk ook helpt tegen de beruchte knoflookadem na een avond tapas eten.

Uit angst voor een stinkende adem laat je de guacamole, knoflookgarnalen en aioli maar staan. Dat is jammer want knoflook is een bron van vitaminen en mineralen die helpen bij het verlagen van je bloeddruk en cholesterol. Gelukkig hoef je knoflook niet meer te laten staan,  want een glaasje melk biedt uitkomst. Dit hebben wetenschappers van de Ohio State University ontdekt. Zij maken melding van een halvering van de geur bij het drinken van een klein glas melk (200 ml).

Onafbreekbaar
De langdurige knoflooklucht is het resultaat van allylmethysulfide, een stof die in knoflook voorkomt en die het lichaam niet af kan breken. Om die reden zoekt het zich een weg naar buiten via de adem of de zweetklieren. Bij test met rauwe en gekookte teentjes knoflook, werd aangetoond dat melk zorgde voor een aanzienlijke vermindering van concentraties van allysmethysulfide.

Onduidelijk
Het is nog onduidelijk hoe de zuiveldrank precies de knoflookadem weet te bestrijden. Maar dat het werkt is het belangrijkste. Het beste resultaat verkrijg je door het drinken van volle melk tijdens de maaltijd. Magere melk en na de maaltijd drinken leverden mindere resultaten op.

Trefwoorden van dit artikel: voeding
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Bedoelen jullie het middelste teentje of het pitje "in" een teentje?

angelika, 28 mei 2011

Het hart van de knoflook schijnt "onverteerbaar" te zijn. Verwijder dus het hart, en eet lekker knoflook!

Petra Steenbakker, 21 maart 2011

Ik haal altijd het middelste pitje eruit, heb ooit gehoord dat dit zou helpen. Ik krijg nooit klachten over slechte adem na knoflookgebruik, dus ik denk dat het echt helpt.

Dini van Dijk, 10 september 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?