Mooi met beautyfood

Mooi met beautyfood

Groente en fruit zijn niet alleen gezond voor de binnenkant van je lijf, maar ook voor de buitenkant. Er zijn dus méér redenen om twee ons groente en twee stuks fruit per dag te eten. Sla twee vliegen in één klap met deze top-3 beautyfood.

Twee ons groente en twee stuks fruit, iedereen weet hoe belangrijk het is dat elke dag te eten. Toch zijn er maar weinig mensen die dat ook echt lukt. Maar wist je dat veel groente en fruit ook nog eens ontzettend goed zijn voor je huid en veroudering tegengaan? Een extra reden dus om tóch die twee ons groente en twee stuks fruit per dag te eten.

Shiitake
De onbetwiste nummer één als het gaat om beautyfood: shiitake. Dit zijn paddenstoelen die stoffen bevatten die de hormoonhuishouding in balans brengt, de talgproductie reguleren, celonstekingen kalmeren, weefselregeneratie bevorderen en belangrijk zijn voor gezonde celstructuren in de huid. Shiitake worden veel gebruikt in de Oosterse keuken.

Broccoli
Broccoli staat op de tweede plaats, als een natuurlijk middel ter voorkoming van kanker en hartziekten, ter versterking van het immuunsysteem en ter bescherming van botten en ogen. Bovendien zit broccoli boordevol vitamines en mineralen, net als andere groene groentes.

Bessen en granaatappels
Ook hoog scoren bessen en granaatappels, deze zijn rijk aan antioxidanten en zijn daardoor geweldig tegen huidveroudering.

Tot slot bevatten vette vis, bonen en peulvruchten, haver en andere hele granen, pompoenen, groene thee en noten allemaal stoffen die – uiteraard mits met mate gegeten – een anti-verouderend effect hebben op het lichaam.

D
e betere groenteman kan je verder adviseren op het gebied van voedingsstoffen, vitaminen en voedingswaarden.

 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Leuk artikel! Voor nog meer tips voor een mooie huid,glanzend haar en sterke nagels kijk eens op www.mooimetbeautyfoods.nl Hier vind je bovendien gratis recepten met beautyfoods en een lijst met producten die niet mogen ontbreken in een beautyfood-dieet!

mooimetbeautyfoods, 21 september 2012

Beste Dorien, Leuk artikel, maar ik wil wil toch even een nuance aanbrengen. Je hebt gelijk dat Shiitake, broccoli en bessen en granaatappels 'beautyfood' genoemd kunnen worden. Maar als je er echt goed uit wil zien is het noodzakelijk om gevarieerd te eten. Gekleurde groenten (rood, geel) spelen een belangrijke rol daarbij. Als je echt wil weten wat je moet eten om er goed uit te zien, bezoek dan http://www.eetjemooi.nl. Als je de principes van dit 'beautydieet' volgt dan heb je na 28 dagen resultaat.

Inge de Munnik, 22 augustus 2011
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?