Kill je kater

Kill je kater

Ondanks dat je zo gezond mogelijk probeert te leven, overkomt het bijna iedereen wel eens: wakker worden met een kater. Ik drink nooit meer, verzucht je dan kreunend. Maar daarmee is de kater nog niet verdwenen. Om de dag nog enigszins dragelijk te maken, is dit het perfecte antikatermenu.

Vet eten en cola drinken, dat is het enige waar veel mensen met een kater zin in hebben. Als ze al eetlust hebben. Maar dat helpt niet. Een kater verdwijnt sowieso niet met eten en drinken, maar je kunt het leed wel een beetje verzachten.

Ontbijt
Water, veel water
Geroosterd brood met honing
Gekookt ei met een snufje zout
Kamillethee
Een kiwi

Want: Water is goed tegen de nadorst, het activeert de stofwisseling en levert mineralen zoals magnesium: de kater-killer. Kamillethee kalmeert je maag. Honing bevordert als natuurlijke suiker een snellere afbraak van alcohol en herstelt de bloedsuikerspiegel die dan erg laag is. Fruit zoals een kiwi versterkt dit effect. Bij de afbraak van vruchtensuiker komt namelijk nicotiamide vrij en dit zorgt voor een snellere verwerking van alcohol. Een ei met zout geeft je de energie om de vermoeidheid te bestrijden die met een kater gepaard gaat.

Lunch
Meer water
Kippensoep met noedels
Augurken gerold in rookvlees
Een appel

Want: Het verlies aan mineralen zorgt ervoor dat je lichaam verlangt naar zoute en zure etenswaren. De soep, augurken en rookvlees stillen dit verlangen uitstekend. Het voordeel van soep is dat het licht verteerbaar is, je maag heeft het die dag al moeilijk genoeg. De noedels en kip in de soep leveren koolhydraten en proteïnen, die de honger stillen die ook met een kater gepaard gaat. Waarschijnlijk zou je liever vette happen eten zoals pizza of chips. Maar je lever is al druk genoeg met het afbreken van alcohol, om ook nog eens die vette troep die je die dag naar binnenschuift af te gaan breken.

Diner
Nog meer water
Salade met gerookte zalm en peultjes
Asperges gerold in gerookte ham
Meergranen stokbrood met tapenade

Want: Zalm bevat visolie die de maag helpt alcohol af te breken. Peulvruchten zijn een gezonde bron van koolhydraten om de honger mee te stillen. De aminozuren en de mineralen in de asperges zorgen ervoor dat je sneller herstelt van een kater. Ook zouden ze de levercellen beschermen tegen de giftige stoffen in alcohol. En een stokbroodje met tapenade of pesto stilt de lekkere trek. Je moet ook niet te streng voor jezelf zijn als je een kater hebt.

Bron: dokterdokter.nl

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, alcohol, water, kater
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?