Relaxen bij stress

Relaxen bij stress

Heb je last van onrust in je lijf, dan helpt sporten om je lekkerder te voelen. Zo’n twee à drie keer per week twintig tot dertig minuten bewegen maakt al dat je je een ander mens voelt. Maar wist je dat een bezoek aan de schoonheidsspecialiste ook heel rustgevend kan zijn?

Natuurlijk is het heel belangrijk om eerst de oorzaak van je onrust te achterhalen. Zijn het spanningen op je werk? Stress in de relatie? Ben je aan het verbouwen of net verhuisd? Het zijn allemaal zaken die ervoor kunnen zorgen dat je niet of niet voldoende kunt ontspannen. Misschien kun je er eens over praten met je partner, een vriend(in) of familielid.

Wat ook vaak helpt is om na werktijd lekker iets aan lichaamsbeweging te doen. Bewegen is met afstand het beste antigif tegen stress. En bij bewegen hoeft het helemaal niet te gaan om jezelf urenlang in het zweet werken in de sportschool. Je kunt bijvoorbeeld gaan wandelen of fietsen als uitlaatklep. Zoek een maatje om dit mee te doen of begin met het meedoen aan een speciaal fietsevenement zoals de Leontien Ladies Ride. Zo bent je lekker buiten, je snuift natuur op en voelt de wind in je haren.

Je zult merken dat dit veel positieve energie in je lichaam vrijmaakt waardoor je ook beter kunt ontspannen. Het is goed voor lichaam, huid en geest en zorgt dat ook uw nachtrust verbetert.

In periodes van stress is het belangrijk jezelf af en toe eens flink te verwennen. Een bezoek aan de schoonheidsspecialiste kan ook een vorm van ontspanning zijn: denk bijvoorbeeld aan een nek- en rugmassage of een totale lichaamsmassage, gevolgd door een ontspannende instituutbehandeling.

Veel succes!

Trefwoorden van dit artikel: beauty en uiterlijk, stress, sporten
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?