Prik tegen obesitas

Prik tegen obesitas

Het lijkt ideaal en dat is het misschien ook wel: een vaccin tegen overgewicht. Wetenschappers zijn dat aan het ontwikkelen. Met slechts één prik per maand zou overgewicht verleden tijd zijn.

Alles eten wat je wilt en toch slank blijven. Onderzoekers van het Amerikaanse Braasch Biotech zeggen dat dat kan met het vaccin dat ze ontwikkeld hebben. Het zou een einde maken aan obesitas en het jojo-effect.

De wetenschappers hebben hun vinding de flab jab genoemd, letterlijk de kwabprik. De theorie erachter is dat mensen met obesitas last hebben van een verstoorde verbranding door een teveel aan het hormoon sematostatine. Dit hormoon vertraagt het metabolisme en stimuleert gewichtstoename.

Het vaccin zorgt ervoor dat het immuunsysteem antistoffen gaat aanmaken tegen somatostatine. Door somatostatine te bestrijden, werkt het metabolisme weer optimaal en raak je overtollige kilo's snel kwijt.

Helaas voor iedereen die nu hoop begint te koesteren om eindelijk van af te slanken: het duurt waarschijnlijk nog zeven tot tien jaar voordat het vaccin op de markt komt. De prik is tot nog toe alleen op muizen getest. Dat werkte goed: de muizen verloren in vier dagen 10 procent van hun lichaamsgewicht, terwijl ze vet eten kregen. Na drie weken kregen ze nog een prik om hun gewicht in balans te houden. Volgens de wetenschappers werd bij de muizen geen enkel ander vitaal lichaamshormoon aangetast door de injectie – wat natuurlijk heel erg belangrijk is.

Ondanks deze veelbelovende resultaten benadrukken de onderzoekers dat een gezond eetpatroon noodzakelijk is. Want het vaccin verlaagt niet de overige risico's die bijvoorbeeld het eten van junkfood met zich meebrengen, zoals hart- en vaatziekten. En je lichaam heeft, ook als het slank is, gezonde en afwisselende voeding nodig om fit te blijven.

Bron: vrouwblog

Foto: Arty Smokes

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, afvallen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?