Groene thee gezond

Groene thee gezond

Drink jij ook regelmatig groene thee omdat iedereen zegt dat het zo gezond is? En vraag je je wel eens af of dat allemaal klopt? Want hoe kan een bakkie thee nou helpen tegen een hoog cholesterol, een lage weerstand en een slechte adem? Toch is het zo!

Wetenschappers hebben inmiddels volop onderzoek gedaan naar de gezondheidseffecten van groene thee. En ze zijn er wel degelijk. Hier vind je ze op een rijtje:

Slechte adem

We schreven er al eerder over: groene thee helpt tegen een slechte adem. Dat hebben onderzoekers van het Israëlische Institute of Technology ontdekt. De antioxidanten en polyfenolen in de thee hebben een positief effect op de mondgezondheid. Dagelijks een paar kopjes groene thee doet wonderen voor een slechte adem.

Slechte weerstand

De antioxidanten in groene thee ruimen vrije radicalen in het lichaam op. Daarmee worden je weerstand en afweersysteem beter. Groene thee bevat ook EGCG en dat stofje houdt bacteriën, ziektes en ontstekingen op afstand.

Acne

Groene thee is ook goed voor de huid, blijkt uit een Amerikaans onderzoek van de Academie voor Dermatologie. Volgens de wetenschappers daar werkt groene thee zelfs even goed tegen acne als benzolperoxyde. Dat is een van de belangrijkste producten tegen acne. Overigens helpen alle soorten thee tegen acne, maar de werking van groene thee is extra sterk.

Hoog cholesterol

Nog een goede eigenschap van groene thee: het zou het cholesterol iets verlagen. Dat zeggen onderzoekers van de Western University of Health Sciences in het Amerikaanse Pomona. Zijn testten 1.415 mensen. Proefpersonen die groene thee drinken, bleken een minder hoog cholesterol te hebben dan proefpersonen die geen groene thee kregen.

Hoge bloeddruk

Groene thee zou tot slot bloeddrukverlagend werken en het zou klonteringen helpen voorkomen. Uit een Taiwanees onderzoek blijkt zelfs dat de bloeddruk met 46 procent verlaagd wordt als je zo'n vier kopjes groene thee per dag drinkt.

Groene thee is geen wondermiddel, maar een paar kopjes per dag kan zeker geen kwaad!

Bron: vrouwblog

Foto: mckaysavage

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, fit en bewegen, gezondheid, antioxidanten
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Ik ben geen theedrinkster, daarom gebruik ik al jaren groene thee in capsule vorm. Heeft dit hetzelde effect als 3 of 4 kopjes thee per dag?

ineke, 04 oktober 2012
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?