Ongezond eten dat stiekem heel gezond is

Ongezond eten dat stiekem heel gezond is

Pindakaas, kaas, chocopasta en popcorn staan bekend als ongezond en vetmakend. Maar ze doen meer goed dan je zou denken.

Popcorn
Een bak popcorn tijdens de film oppeuzelen roept niet bepaald associaties op met verantwoord en gezond eten. Toch blijkt dit het geval te zijn. Volgens recent wetenschappelijk onderzoek bevat popcorn grote hoeveelheden polyfenolen. Deze beschermen tegen hartproblemen, kanker en andere ziektes. De grote hoeveelheid vezels in popcorn zijn goed voor de darmwerking en bloeddoorstroming. Natuurlijk vallen deze voordelen weg bij caramelpopcorn.

Pindakaas
Dit broodbeleg wordt vooral gezien als dikmakend. Maar pindakaas bevat een groot aantal onverzadigde vetten en helpt de gezondheid van je hartvaten op peil te houden. Als je elke dag een boterhammetje pindakaas weghapt, kan je het risico op een hartaanval zelfs halveren.

Chocoladepasta
Chocolade is dikmakend dus niet goed voor je. Fout. Een boterham met chocoladepasta is een verantwoorde keuze. Dit broodbeleg bevat namelijk veel lecithine, een stof die weer veel calcium, ijzer en proteïne heeft. Deze stoffen helpen je energieniveau hoog te houden en zijn bovendien goed voor de botten.

Cheddarkaas
Deze kaassoort komt voor op een BicMac of andere hamburgers. Een vetmaker dus. Maar cheddarkaas blijkt lang zo slecht niet te zijn. Het zit vol met fosfor waar je sterke tanden en botten van krijgt. Ook bevat de kaas veel zink dat je immuunsysteem en vruchtbaarheid bevordert. Bovendien helpt een blokje cheddar na het eten om de zuren in je mond te neutraliseren. 

Trefwoorden van dit artikel: voeding, gezond
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

wack

jelle, 26 november 2019

De échte cheddar bevat inderdaad goeie stofjes, maar de plak op de Big Mac is beslist geen echte cheddar, die eruit ziet en smaakt als plastic. De échte koop ik als een stukje bij de blauwe supermarkt en heeft smaak en voedingsstoffen. Die vieze plakken laat ik altijd links liggen.

Maria, 13 april 2016

Bijna alle voeding heeft zn voor en nadelen kortom met mate en variatie is de cloe ik koop altijd de pure chocopasta chocolade in pure vorm (cacoa) is best goed vd mens af en toe enja teveel suiker en vet is nooit goed. Mensen maken zich te druk om voedsel de grootste vervuiler ook voor je gezondheid is auto maar ja dat is natuurlijk niet te zien

An, 29 oktober 2015

er zit wel super veel suiker in maar ik denk dat ik dit wel kan geloven

henk steen, 21 januari 2014

Wat een onzin! Weet je wel hoeveel suiker er in chocopasta zit?! En hoeveel zout in Cheddar kaas? Vooral die van een bic mac, dat is puur chemisch. Popcorn en Pindakaas zijn dan nog redelijk.

Vera, 19 september 2013

Ben het totaal EENS met Laura! Dankjewel! Alleen pindakaas is verantwoord.. de pure en minst onbewerkte!

Trisjony, 04 april 2012

je niet te druk maken om de dingen die gebeuren is gezond,er word trouwens beweert,dat verzadigt vet helemaal niet zo slecht voor je is,maar dat het trans vetten zijn,die je zo veel mogelijk moet vermijden,deze vetten zitten vooral in producten zoals,koek,chips,snacks en kantenklaar producten. de beste vetten die je kunt gebruiken zijn Kokos olie (onbewerkt) 100% puur olijfolie(van de eeste persing)en roomboter (grasboter) deze producten zitten vol met (goede)vetten,vitamine,mineralen en anti-oxidanten ze zijn onmisbaar voor een gezond menselijk lichaam,een voorbeeld hiervan is kokos olie,deze olie bevat wel 50% laurine zuur,dit zuur komt ook rijkelijk voor in moedemelk,en beschermd zo de baby tegen schadelijke mirco-organisme zoals virussen en (slechte)bacterien.

Luke, 22 maart 2011

Dat pindakaas goed is wist ik al en ik eet dat dagelijks. Ik eet ook elke dag een plak cheddar en ben blij om te horen dat dat ook goed is :)

Ellen, 31 december 2010

Sowieso geldt dat natuurlijk voor al het voedsel: Natuurlijk zitten er voedingsstoffen in! En een beetje snoepen mag ook best. Zorg alleen dan je niet teveel vet en suiker binnenkrijgt! En met een laagje pindakaas of chocopasta op je bruine boterham is niks mis. Wat is iedereen toch panisch over elke gram vet. Veel vet is natuurlijk niet goed, maar een beetje vet heb je gewoon nodig.

amber, 23 mei 2010

Geitenkaas is nog gezonder dan koeie-kaas ! De vetten zijn meer onverzadigd en beter afbreekbaar.

Alma, 22 mei 2010

lechitine is iets heel anders dan hier omschreven wordt, www.wikipedia.nl. groet, Irma

Irma van der Wel, 21 mei 2010

Ik ben gek op pindakaas dus dat komt mooi uit.

Roel, 21 mei 2010

bulls*it dat chocopasta een verantwoorde keuze is, zo kun je aan elk ongezond voedingsmiddel wel iets positiefs plakken als excuus.

Laura, 21 mei 2010

ik vindt popcorn echt niet te eten net schuimplastic

gerard van schie, 20 mei 2010

Het is altijd fijn om te weten dat je gewoon een beetje mag en het is altijd een goede reden om te snoepen

Nynke, 20 mei 2010

Maar wel alles met mate!

Ardie, 20 mei 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?