Het trainingslogboek van Josien

Gestart op: 18-3-2011

In 2010 het wielerseizoen vroegtijdig moeten stoppen door de ziekte van Pfeiffer. Nu ben ik weer in training om terug te komen op mijn oude niveau of zelfs beter!

Wil je weten hoe het met gaat en wat voor trainingen ik doe?
Lees dan mijn trainingslogboek!

Word supporter van  Josien  
 

Dagboek

 • 21-8-2011
   5,0
   

  Zo het is al een poos geleden dat ik iets heb laten horen.

  Eigenlijk zit het seizoen er al weer bijna op. Vandaag koers gereden in Nispen, waar het niet helemaal goed ging : ( Dit weer, 27 graden en onwijs benauwd, is nog niet nooit mijn favoriet geweest. Stond gewoon stil. Absoluut niet tevreden. Heel de week echt super fijn getraind en loopt het als een trein. En op de dag van de koers niet! Niet best!!! Astma? Toch blijf je proberen en lukt het niet. Frustratie ten top!

  Misschien dat ik volgende week nog van start ga in Belgie, omloopje. Verder sta ik niet op de Holland Ladies Tour. Dus eigenlijk einde seizoen.

  Het is een raar seizoen geweest. Eigenlijk een beetje een tussenseizoen. Niet heel ontvreden, maar ook niet niet heel blij. Maar ja wat kan je verwachten? Deze week een jaar geleden lag ik op de bank en was ik ziek van de pfeiffer. Ik merk dat ik halvewege het seizoen ben gaan koersen en toch een achterstand had op de rest. Maar wel heb wel mooie momenten gekend, zo...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Mandarijn en Jeremy geven Josien een steuntje in de rug
   
 • 15-6-2011
   7,0
  Tijd1u 23m
   

  Onwijs druk en weinig of geen tijd om even verslag uit te brengen hoe het gaat.

  Afgelopen weekend een leuke koers gereden in Oudenbosch. Fietste verdraait makkelijk en kon koers maken. Tot de laatste bocht.... Werd naar buiten gedrukt en zag de stoeprand als op me af komen. Gelukkig kon ik nog blijven staan! Helaas heeft de onderkant van mijn schoen wel gevoeld hoe hard de rand was : ( hierdoor stond ik gelijk stil en er geen mogelijkheid meer voor een mooie sprint. Terwijl ik zo goed zat en het gevoel van winnen had. Jammer....
  De volgende dag het DK, dit staat voor district kampioenschap, gereden in Pijnacker. Een suf rondje over het industriegebied. Beetje jammer als er twee kilometer van mijn woning een DK gereden word voor junioren jongens en elite renners. Waarom worden wij dan weer ergens gedropt? Over de koers ben ik totaal niet tevreden. Waar ik de dag er voor helemaal scherp was, had ik vandaag een slaapdag. Verschrikkelijk. En dat heb ik terug in de auto ook wel even te...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Jan geeft Josien een steuntje in de rug
  • Aafje geeft Josien een beloning
  • Dieuwke 21 juni 2011 - 20:23:

   Hej dorpsgenoot!! Wat las ik...had je Pfeifer? Dat heeft mn dochter ook gehad.Hoop dat je snel hersteld en dat je de draad weer kunt oppakken.
   In elk geval Veel beterschap en succes voor zodra je weer mag fietsen en trainen..

  • Jan 15 juni 2011 - 17:36:

   He Josien .. Suc6 en zet m op he !!!

   
 • 7-6-2011
   6,0
   

  mooie foto's van afgelopen weekend : )

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 5-6-2011
   5,5
   

  Gister en vandaag gekoerst in het noorden van het land. Eerst de omloop van Ijsseldelta aan de beurt. Hier hebben echt als team aan de start gestaan en konden we een mooi treintje vormen en ons duitse ploegmaatje naar een 2de plek brengen. Mooi : )

  Vandaag was het een ander verhaal. De kasseienomloop van Exloo. Niet mijn favoriet. Vorig jaar hier erg hard gevallen. Maar goed...
  Wat een koers... Nog nooit zoveel valpartijen gezien. Was gevaarlijk. Renster is paniek, allemaal van voor wil rijden en het liefst nog over elkaar heen rijden. Pfff... Kon zelf slecht van voren komen en als ik er was zat je zo weer van achter. In de laatste drie kilometer geprobeert om naar voren te komen om een ploegmaatje te helpen... Maar ik ben er niet gekomen : ( Als team was het dik onvoldoende. Helaas het goede gevoel van gister niet vast kunnen houden.

  Ben wel blij dat ik weer twee dagen achter elkaar gekoerst heb en me nog redelijk goed voel.

  Morgen een gewone werkdag en 's avonds naar d...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 27-5-2011
   7,0
   

  Vorige week met de ploeg in Maastricht geweest, van zondag tot donderdag. Goed getraind en veel plezier gehad! Helaas wel flink verkouden geworden.... Vrijdag was ik echt beroerd en zat ik toch wel tegen griep aan. Maar gelukkig kon ik met veel slapen en zweten op de roller het virus er redelijk uit krijgen.

  Morgen start ik in de Ronde van Rijssen en zondag in Ronostrand. Het verslag volgt ; )

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Jan 27 mei 2011 - 17:36:

   Succes Zet m op !! en wel verslag uitbrengen he...

   
 • 14-5-2011
   8,0
   

  Vandaag afgezien in Rijsoord. Op de fiets er naar toe gegaan, is maar een half uurtje dus ideaal. Wel behoorlijk tegenwind en dacht o nee dan staat zeker ook de brug nog is open bij Alblasserdam! Maar gelukkig niet : )

  Er stonden 84 vrouwen aan de start. Behoorlijk wat voor een criterium. In het begin had ik het behoorlijk moeilijk. Maar ik kon mijn ploegmaatjes niet teleurstellen, zoveel mogelijk voorin geweest en hun ondersteunen. Al snel onstond er een mooi opzetje. Ik er vandoor, werd weer terug gehaald, volgende ploegmaat kon gaan. Ideaal.... Helaas kregen we geen ruimte. Vervolgens rijden er twee weg zonder ons... Verdorie... Mooi weer een groepje weg, ploegmaat erbij. Helaas konden ze de twee koplopsters niet meer bijhalen. En de sprint om de derde plek werd verloren.

  Persoonlijk mag ik blij zijn met deze koers. In het begin had ik het even lastig. Maar van supporters langs te kant kreeg ik te horen dat mijn aanzet er wel krachtig uitzag. Merk nu ook dat mijn hartslagen ...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Marlijn en Jan... ik zeg goed gedaan ! geven Josien een beloning
   
 • 8-5-2011
   8,0
  Afstand113,0 km
   

  Gister mijn tweede koers van het seizoen gereden in Knokke-Bredenne! Het ging heerlijk. Kon goed mee. En we waren ook echt als team aan het rijden. Heel erg fijn! Bedankt ploegmaatjes : ) Heleen mooi 2de : ))
  Natuurlijk merk ik wel dat ik nog wedstrijdritme en soms beetje macht te kort kom. Zo werd ik even gelost op het kasseienstrookje terwijl ik er rond de tiende plek op ging. Bij de teambespreking werd ons al verteld dat het op Paris Roubiax zou lijken. Nou ben ik daar nooit geweest, maar dit was ook best een rot stukje.

  Daarna als een idioot naar huis gereden. Mijn mama werd 60 en hield een feestje. Aangezien ik al om vier uur 's middags verwacht werd was het nu al half negen geweest voor ik daar binnen was. Super leuke avond gehad!

  Vandaag is manlief weg op de motor en is het heerlijk rustig thuis. Vanmiddag nog even een rondje fietsen en verder zit ik met de beentjes omhoog. Aanstaande woensdag ben ik bij het DK (District Kampioenschap) Tijdrijden in Bleiswijk. Puur als ...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Jeremy geeft Josien een beloning
   
 • 29-4-2011
   7,0
   

  Mensen, vandaag voor het eerst sinds feb trainingskamp een "rustdag" gehad waarbij er niet gefietst werd! En het was heerlijk!

  Lekker een dag thuis. Doen wat je wil op zo'n dag : ) Vandaag was eigenlijk beetje zoals een rustdag op trainingskamp. Je bed uit, eten, bakkie doen in de stad met een vriendin, lunch, slapen op de bank, beetje huis schoonmaken, diner en weer op de bank / bed. Ideaal : )

  Maar morgen weer even de fiets om de beentjes los te gooien... Maaaaaar zondag mag het echt want dan is het KOER!!!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Jeremy geeft Josien een steuntje in de rug
  • Jan 29 april 2011 - 22:20:

   He Carla.. zet m op he zondag !!

   
 • 28-4-2011
   7,5
  Tijd2u 0m
   

  Thuis gekomen van de tandarts, met een half verdoofde mond, snel omgekleed om te gaan fietsen. Manlief zou ook mee gaan, maar liet weten dat hij liever niet nat wilde regenen. Oke... dan ga je niet mee.

  Bij Hardinxveld had ik even regen, maar dat maar een klein beetje. Daarna via schelluinen naar hoornaar, noordeloos, goudriaan, ottoland, brandwijk, bleskensgraaf, wijngaarden weer naar sliedrecht. Gelukkig rook ik bij het openen van de deur al een heerlijke lucht uit onze keuken! Vers geroerbakte spinazie, rosbief en aardappels! Nice : )

  Toch wel fijn als hij niet mee gaat fietsen, maar wel voor eten zorgt : ) En de afwas hoefde ik al niet doen... Nou eitje dus vandaag!

  Overigens kreeg ik van de wielermagazine binnen. Uh oeps dat heeft tegenwoordig een andere naam, Wielerlandmagzine. Hierin stond een heel goed stukje van Sportzorg over training en overtraining! Mocht je dit magazine krijgen is het de moeite waard om dit te lezen. Het blad is ook te koop in de winkel.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Marlijn geeft Josien een beloning
   
 • 26-4-2011
   7,0
  Tijd1u 30m
   

  Een interval training met onwijs veel wind! Ben op het tijdritrondje van de YA geweest. YA is mijn oude schaatsvereniging. In de zomer werd er een tijdrit georganiseerd op dat rondje, achter de kerk van Giessen Oudekerk. Hier ga ik nog vaak naar terug om intervaltraining te doen. Het voordeel is dat het vlakbij huis is en er weinig verkeer is.

  Viel niet mee om tegen de wind in te beuken. Maar met de wind mee ging dan eigenlijk weer te makkelijk waardoor flink door moest trappen om de wattages te halen. Bij thuis komst stand er een gezonde maaltijd klaar met rijst, geroerbakte witlof en panga filet : )

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Jan en Jeremy geven Josien een steuntje in de rug
   
Vorige pagina
 

Andere deelnemers

 • carla
 • marjolein
 • Anja
 • ElisabethB
 • Juliet
 • Bonique
 • Gerda
 • Petra
 • Fransinda
 • mira67
 • Ingrid
 • Amalia
 • Lisette
 • eldo
 • wilma
 • Marion
 • Dieuwke
 • Jenny
 • duygu
 • marco
 • annita
 • Francisca
 • esther
 • liseth
 • Boaike
 • Femke
 • Elisabethe
 • Wilma
  meer deelnemers Start zelf een doel  
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?