Zwaarder door liefde

Zwaarder door liefde

Heb je net een nieuwe liefde? Probeer dan niet gezellig met hem mee te eten. Want voor je het weet ben je te zwaar. De gemiddelde vrouwen komt namelijk 7 kilo aan in de eerste vier tot zes maanden van een nieuwe relatie.

Maar liefst 90 procent van de vrouwen wordt zwaarder zodra ze een vaste partner heeft. Sommige vrouwen zelfs meer dan die 7 kilo: 12 procent wordt maar liefst 13 kilo zwaarder in het eerste half jaar met haar nieuwe lief.

Dat heeft het Britse LighterLife geconstateerd na een onderzoek onder 1000 vrouwen. Geen wonder eigenlijk, want wat is er gezelliger dan samen op de bank zitten met een drankje en een hapje? En wat is er romantischer dan een dinertje voor twee?

Dan zijn dan ook de belangrijkste redenen van de gewichtstoename volgens de vrouwen zelf. Een derde geeft de gezellige avondjes de schuld en een tiende van de vrouwen denkt dat de romantische dinertjes de boosdoener zijn.

Maar een reden om niet echt meer op te letten is ook dat een op de vijf vrouwen zich na een half jaar zo op haar gemak voelt bij haar geliefde dat ze zich niet meer geneert voor een paar kilootjes extra.

De belangrijkste reden lijkt echter het mee eten met de partner. Vrouwen hebben dagelijks 500 calorieën minder nodig dan mannen. Maar als je samen eet, ben je geneigd allebei een even grote portie te eten. Dan vliegen de kilo's er natuurlijk aan.

Een romantisch dinertje moet natuurlijk kunnen, en af en toe een avond met hapjes en drankjes op de bank ook. Maar probeer tijdens gewone doordeweekse dagen niet evenveel op je bord te scheppen als je partner doet. Dat scheelt al veel als je niet wilt aankomen!

Bron: nu.nl

Trefwoorden van dit artikel: eten en drinken, calorieen, dieten
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?