Eet rode pepers tegen overtollig vet

Eet rode pepers tegen overtollig vet

Goed nieuws voor mensen die van pittig voedsel houden. Het eten van Spaanse pepers helpt de vetverbranding.

Onderzoekers aan de Universiteit van Californie hebben bewijzen dat rode pepers helpen bij het verbranden van overtollig vet. Belangrijkste weldoener van de peper is het bestanddeel capsaicine dat zorgt voor de scherpe smaak. Door de hitte die vrijkomt als je de peper eet, wordt je uithoudingsvermogen vergroot en gaat vet oxideren. Gelukkig is er ook een alternatief voor mensen die zich liever niet wagen aan hete pepers. Dezelfde onderzoekers ontdekten namelijk dat er een milde variant van capsaicine voorkomt in bepaalde plantensoorten.

Onderzoek
De Californische studie breidt voort op andere onderzoeken waarin reeds werd aangetoond dat hete pepers het metabolisme zou versnellen en de eetlust verminderen. Aan het nieuwe onderzoek deden 34 mannen en vrouwen mee, die elke dag, een maand lang, een maaltijdvervanger met weinig calorieën moesten eten. De helft van de proefpersonen kreeg vervolgens een supplement van de niet-hete variant van capsaicine: dihydrocapsiate. De andere helft kreeg een placebo. Het effect was al na een paar uur merkbaar.

Verhoogd energieniveau
Mensen die het rode-peper supplement hadden gegeten, verbruikten twee keer zo veel energie als de placebo-eters. De brandstof die nodig was voor deze energie werd daarbij uit het vet gehaald. Het aantal extra calorieën dat een persoon  per dag kan verbranden door hete pepers blijft vooralsnog bescheiden. Zo’n 100 tot 200 extra caloriën per dag afhankelijk van iemands geslacht en gewicht. Maar alle beetjes helpen.

Trefwoorden van dit artikel: afvallen
 
Deel dit artikel:
 

Reacties

Er zijn nog geen reacties op dit artikel.

Snel vet verbranden doe je met een koolhydraatarm dieet. Meer info: http://koolhydraatarmdieetafslanken.nl/snel-afvallen-stappenplan/

Koolhydraatarm dieet, 24 juni 2014

en breien doen we zo: http://nl.wiktionary.org/wiki/breit Groet, Tinus (die net met rode peper handen in zijn gezicht heeft geveegd en dat beter maar niet meer zou doen.)

Tinus, 04 januari 2012

"Mensen die het rode-peper supplement hadden gegeten, verbruikten twee keer zo veel energie DAN de placebo-eters"?? ALS de placebo-eters!!!!!

claudia, 11 mei 2010

Gewoon lekker verse rode pepers aan je eten toevoegen. Ben tijdens mijn vakantie in Indonesie 3 kilo afgevallen, mede door de rode pepers (en het gezonde, niet-vette eten). Aanrader!

Debby, 08 mei 2010

Gewoon lekker verse rode pepers aan je eten toevoegen. Ben tijdens mijn vakantie in Indonesie 3 kilo afgevallen, mede door de rode pepers (en het gezonde, niet-vette eten). Aanrader!

Debby, 08 mei 2010

Van mijn vasculair verpleegkundige heb ik ook gehoord dat eten van rode peper helpt bij de vetverbranding.Ik gebruik daarom meer specerijen dan zout. Verse rode peper kan je bij de supermakt en speciaal zaken kopen.Veel succes, Ferdinand, vrijdag 07 mei 2010

Ferdinand, 07 mei 2010

Uit eigen ervaring weet ik dat het klopt dat specerijen helpen om de vetverbranding te verbeteren. Veel mensen kunnen niet goed vetten verbranden . Zelf ben ik er veel beter in geworden door een kuurtje Sportvasten. Behalve het gewichtsverlies tijdens de kuur, heb je veel voordeel na die tijd, namelijk dat je metabolisme veel makkelijker switcht van suiker- naar vetverbranding. En daar schort het aan bij heel veel mensen, omdat wij deze capaciteit van het lichaam niet meer trainen. Bovendien heb ik een enorme conditieverbetering gemerkt, waar ik normaal gesproken veel langer voor had moeten trainen. groetjes, Irma

Irma van der Wel, 07 mei 2010

Frans, wat een goed idee! Vooral Heineken schijnt goed te werken voor het kweken van een bierpensje. Een paar pondjes rode peper en bier tanken maar!

Truus, 06 mei 2010

Beste Leontien, Als ik er dan veel bier bij drink, is dat dan ook goed. Want ik krijg zo'n dorst als ik een pond van die pepers op heb. Wat vind jij?

frans, 06 mei 2010

Precies, waarom zou je een supplement gebruiken? Een beetje pittig eten is lekker en je valt er dus ook nog van af. Vandaar dat die Aziaten allemaal zo slank zijn. :-)

Tonny, 06 mei 2010

Beste lezers, Het rodepeper-supplement zoals in de Amerikaanse studie gebruikt, is nog niet op de markt verkrijgbaar. Verder onderzoek is nodig om te bekijken of een capsule met capsaicine een geschikt product is om gewicht mee te verliezen. Je kunt wel regelmatig rode peper aan je maaltijd toevoegen. Zoals beschreven in het artikel bevat deze capsaicine. Deze stof zou het metabolisme verhogen en de vetverbranding bevorderen. Succes ermee!

Redactie Leontien.nl, 06 mei 2010

Klinkt heel intresant en ben benieuwd waar het te koop is?

Ineke, 06 mei 2010

Kun je het supplement van rode pepers op de site zetten?En waar te koop?

jokie, 06 mei 2010

Hoe kom ik aan dat supplement van rode pepers om het vet sneller te laten verbranden?

Sasja , 06 mei 2010
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?