Het doel van Roos:

Een platte buik

Gestart met mijn doel: 9-11-2012

Ik wil graag een platte buik om me zekerder te voelen over mezelf. Daarnaast wil ik graag stapje voor stapje een gezonde leefstijl aannemen. Mijn eerste doel is om elke dag minstens 1200 kcal binnen te krijgen.

Roos heeft haar doel behaald op 23-1-2013!
Gefeliciteerd met het behalen van je doel!
 
 

Dagboek

 • 23-1-2013
   10,0
   

  Wat een maand, wat een maand. Ik had echt een dieptepunt bereikt begin deze maand. Was dus naar de huisarts gegaan die me had doorverwezen naar Novarum, een kliniek de gespecialiseerd is in eetstoornissen. Het maken van een uiteindelijke afspraak duurde belachelijk lang en 5 februari staat er eindelijk een intakegesprek gepland.

  MAAR. Inmiddels gaat het eigenlijk hartstikke goed met me haha. Ik eet weer gewoon normaal en ik voel me ongelofelijk goed.

  Ook heb ik eindelijk besloten om officieel veganist te worden. Het voelt zo goed. Het is goed voor het milieu, het is goed voor de dieren en het is onwijs gezond. Zolang ik maar mijn vitamientjes binnen krijg hihi.

  Daarnaast heb ik het uitgemaakt met mijn vriend. Er is niets speciaals gebeurd ofzo. De gevoelens waren er gewoon niet meer (van mijn kant dan). Helaas pindakaas.

  KORTOM. Ik voel me super en het gaat helemaal goed. En ik denk dat ik leontien.nl maar laat voor wat het is. Ik heb het niet meer nodig en het herinnert...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • ElisabehtB geeft Roos een beloning
  • Attje 24 januari 2013 - 8:15:

   Heel blij om te horen dat het zo goed met je gaat. Ook ik wens je heel veel geluk in je verdere leven. Groetjes!!

  • Dorien 23 januari 2013 - 23:21:

   Hoi Roos,
   Erg veel succes en geluk in je verdere leven. Het ga je goed. Ook bedankt voor jou steun! Liefs Dorien

   
 • 9-1-2013
   4,0
   

  Vandaag was ik dus met mijn vader naar de huisarts gegaan. Het is inderdaad ontzettend lief van hem dat hij mee ging.

  Ik heb een kort gesprekje gehad met de huisarts (10 minuutjes) en hij zei erg te zijn geschrokken van mijn BMI. Hij heeft me doorverwezen naar een instantie die gespecialiseerd is in eetstoornissen waar het de bedoeling is dat ik ga praten met een soort psycholoog. Komende week krijg ik als het goed is een telefoontje. Dat is even schrikken, ook al had ik het wel zien aankomen.

  Nou, ik ben benieuwd hoe dit zich ontwikkeld. Het leek allemaal zo goed te gaan!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Dorien, ElisabethB, Attje en Roos geven Roos een steuntje in de rug
  • Roos 11 januari 2013 - 13:05:

   Heel erg bedankt voor jullie support ^^

  • Dorien 10 januari 2013 - 20:19:

   Heel veel sterkte Roos! Gelukkig krijg je nu de hulp die jij nodig hebt. Dit kan je niet alleen! Neem die hulp aan en probeer er iets mee te doen. Groetjes. Wij volgen jou!

  • Attje 10 januari 2013 - 8:13:

   Heel veel sterkte!! We blijven je steunen.

  4 reacties  
 • 7-1-2013
   5,5
   

  Het ging inmiddels dermate slecht met me dat ik samen met mijn vader een afspraak heb gemaakt bij de huisarts voor komende woensdag. Ik ben best welzenuwachtig. Geen idee wat me te wachten staat daar.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Attje en Dorien geven Roos een steuntje in de rug
  • Attje 7 januari 2013 - 14:00:

   Ontzettend lief van je vader om met je mee te gaan a.s. woensdag. Heel begrijpelijk dat je zenuwachtig bent, maar wees wel eerlijk. Alleen dan kan je gerichte hulp krijgen. Heel veel sterkte.

  • Dorien 7 januari 2013 - 13:42:

   He Roos,

   Fijn dat je vader inziet dat je hulp nodig hebt. Gebruik die om weer de goede kant op te gaan. Wij zullen je steunen.
   Groetjes

   
 • 1-1-2013
   7,0
   

  Een heel erg gelukkig nieuw jaar allemaal :D
  Hopelijk hebben jullie genoten van het gezelschap van jullie familie, vrienden, en ander gespuis hihi. Ik zelf heb het erg leuk gehad, ook al ben ik toch altijd wel een beetje bang voor vuurwerk :p

  Ik ga het nieuwe jaar met onderwicht tegemoet, ik weeg minder dan ooit tevoren (49 kilo), maar tegelijkertijd zit ik ook vol goede moed en hoop.

  Kort stukje, maar moet weer aan het werk!

  Liefs :)

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Roos 3 januari 2013 - 10:11:

   Jaaa we gaan er voor :D

  • Roos 2 januari 2013 - 21:17:

   Ik wens jou ook een goed, gelukkig maar vooral een gezond nieuwjaar. Ik hou van je goede instelling! Zullen we er samen voor gaan dit jaar?!

  • Attje 2 januari 2013 - 9:17:

   De allerbeste wensen voor 2013. We gaan er met z'n allen een mooi jaar van maken. Gelukkig heb je een hele positieve instelling die ook op anderen een goede invloed kan hebben. Met z'n allen moet het lukken, we gaan ervoor : )!!!

  4 reacties  
 • 25-12-2012
   8,0
   

  Ten eerste heeeeele fijne feestdagen allemaal :D ik hoop dat jullie er allemaal van kunnen genieten in goed gezelschap :)

  Gisteren was het dus kerstavond. We, ik met mijn vader moeder zusje en mijn vriend, gingen gourmetten en papa had verschillende groentes geroosterd en een voorgerechtje gemaakt met kabeljauw. Dat voorgerecht vond ik 'niet lekker' (niet opgegeten), maar de groentes waren echt heerlijk. Voor het eerst pastinaak gegeten en het smaakte zo lekker hihi. Verder heb ik 1 stukje vlees gegeten van de gourmetschotel en zo ben ik goed weggekomen met het diner van kerstavond :D. Ook de taart heb ik kunnen laten schieten. Yay. Bovendien was het ook nog super gezellig.

  Vandaag en morgen werkt mijn moeder rond het avondeten dus het zal niets groots worden. Vanavond maakt papa eend klaar met honing en kaneel en ik dat is zelfs onder de 500 calorieen :D
  Gaat helemaal goed komen deze kerst yaaay. Ik ben zo opgelucht. Elk jaar is weer afwachten wat je allemaal naar binnen moe...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Dorien geeft Roos een beloning
  • Dorien 26 december 2012 - 21:17:

   Voor jou ook hele fijne dagen en geniet lekker van iedereen die je lief is. Groetjes

   
 • 21-12-2012
   7,5
   

  Ik merk dat ik achteruit ga wat eten betreft. Het lijkt wel steeds minder te worden. Moet beter! De tentamens daarentegen gaan uitstekend :)

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Roos en Attje geven Roos een steuntje in de rug
  • Dorien 21 december 2012 - 19:15:

   Wat een wijze woorden van Attje! Ik sluit mij erbij aan. Geniet lekker van de vakantie en probeer de goede kant op te gaan. Lekker genieten van eten en proberen niet teveel te tellen. Je bent op de goede weg. Groetjes en een heel fijn weekend!

  • Attje 21 december 2012 - 11:15:

   Het kan ook zijn dat je door de drukte rond je tentamens minder eet. Vandaag begint de kerstvakantie en ben je in ieder geval even van het studeren verlost. Geniet van deze periode. Gezelligheid hoeft niet te betekenen dat je de hele dag moet eten. Je bent zelf baas over wat je wel en niet eet of drinkt. Zelf zal ik daar ook mee aan de slag moeten. Ik kan en wil ook niet overal aan meedoen, al ziet het er nog zo lekker uit. Als je de uitslagen van je tentamens hebt geef ze dan even door: ik ben heel benieuwd naar de uitslag!!

   
 • 14-12-2012
   8,0
   

  Al een paar dagen niets meer geschreven, lijkt wel. Er valt ook niet zo veel te vertellen hihi. Alles gaat een beetje hetzelfde. Ik merk wel dat ik toch weer een beetje aan het minderen ben qua calorie├źn, maar ik probeer er op te letten. Stoppen met tellen is zo moeilijk! Bwahhh.

  Verder zit ik nu in mijn tentamenperiode (ik studeer de Japanse taal en cultuur), en gister mijn eerste tentamen gehad. Conversatie, altijd spannend hihi. Maar de docente zei dat ik het makkelijk had gehaald ^__^. Vandaag weer een tentamen, spannend spannend! Wens me succes! Ik heb het nodig :p

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Attje 14 december 2012 - 8:17:

   Als zo'n eerste tentamen goed gaat is dat altijd een mooie opsteker voor de andere. Dus..........heeeeeeel veel succes!!

   
 • 10-12-2012
   4,0
   

  Het etentje was gezellig :) we hebben er allebei erg van genoten. Het eten was dan ook weer erg goed. En gelukkig waren mijn porties ook lekker klein hihi. Ik zat wel vol hoor, daar niet van. Vandaag heb ik om de een of andere reden totaal geen zin om te eten. Ik word al neerslachtig als ik er alleen al aan denk. Ik had vanmorgen een mandarijntje en 10 gram muesli vezelrijk in espresso (vies, maar wilde geen extra calorieen). Benieuwd wat de lunch vandaag wordt. Misschien wat champignons ofzo. En het is ook nog eens rot weerrr :( Bleh.

  Deze week en de komende heb ik wel tentamens waar ik me lekker op kan richten dus de afleiding van het eten is er in ieder geval :)

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Roos en Attje geven Roos een steuntje in de rug
  • Roos 10 december 2012 - 12:24:

   Dankjewel Dorien :) ik heb gelukkig alsnog goed geluncht !

  • Dorien 10 december 2012 - 12:08:

   Kom op Roosje, wel gezond door blijven eten. Je lijf heeft het wel nodig. Die koekjes en taart waar je moeder het over heeft die moet je gewoon negeren als jij dat wilt. Luister naar jezelf maar....blijf wel gezond bezig en zorg dat je minimaal 3x per dag eet!!! Al heb je geen honger s'ochtends dan toch een beetje eten zodat je lijf blijft verbranden ipv opslaan. Niet eten of onregelmatig eten, daar wordt je dik van. Hou vol, wij nemen jou serieus en steunen jou. Groetjes Dorien

   
 • 7-12-2012
   7,0
   

  Woensdag uitgebreid Sinterklaas gevierd met surprises en al, was erg gezellig :D Mijn vriend, die eigenlijk nog nooit sinterklaas heeft gevierd, was er ook bij en hij vond het ook erg leuk yay. We hebben samen gekookt voor de familie (koreaans <3) dus ik kon genieten van mijn zelfgemaakte eten. Minpuntje: mijn moeder wil op de een of andere manier per se dat ik ook eens koek en snoep eet en ik word er echt gek van. Elke dag hetzelfde. 'Waarom neem je nooit eens een koekje, en waarom nam je nou geen stukje taart?'. Ik heb alles aan haar verteld en dan vraagt ze zoiets. Serieus. Best wel frustrerend.

  Maar goed. Mijn vriend bleef slapen, volgende dag lekker ontbijtje voor hem gemaakt (en voor mezelf :p) en cadeautjes gegeven, en vandaag gaan we uit eten bij ANNA! Een heel goed restaurant in Amsterdam. Ik ben er een keer eerder geweest en het was errrrg goed. Heb er speciaal voor gespaard hihi. Ik hoop alleen wel dat ik gewoon van het eten kan genieten daar. Toetje wordt het sowieso ni...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Attje 7 december 2012 - 8:45:

   Als jij geen zin hebt in koek of snoep moet je het gewoon niet nemen. Daar ben je zelf baas over. Je bent voor de rest heel goed bezig en wat nog belangrijker is: je geniet er ook (weer) van. Heel veel plezier vanavond bij je etentje. Het is bij jou al net als bij mij: na het hoofdgerecht zit ik ook wel vol. Ik neem dan net als jij koffie en mijn man bestelt gerust nog de grootste sorbet.

   
 • 4-12-2012
   5,0
   

  Kort geleden moest ik me wegen van mijn moeder, en het gewicht dat ik toen had vond ik al een grens, maar vanmorgen bleek dat ik nog meer was afgevallen (zonder dat dat mijn bedoeling was). Volgende week nog maar eens wegen en kijken wat er uit komt. Afvallen is namelijk niet echt mijn doel meer.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Attje geeft Roos een steuntje in de rug
  • marieke 4 december 2012 - 22:24:

   Ik ga soms vier uur op een dag Haha. Dus ken dat te veel sporten wel. En ben 170cm en weeg 51.4 dus heel iets meer als jou. Maar ik heb ook ondergewicht. Misschien gewoon iets meer eten als je niet meer wil afvallen? Want ik wil nog wel afvallen vandaar. Maar je bent op de goede weg. Vind het knap van je.

  • Roos 4 december 2012 - 22:10:

   En dankjewel Attje :) komt goed!

  • Roos 4 december 2012 - 22:08:

   Ik weeg 50 kilo en ik ben 1.65. Dat valt nog wel mee geloof ik, hihi. Misschien sport ik wel te veel :p ik ga zo vaak mogelijk, minstens 4 keer, het liefst 5. Als ik de kans krijg elke dag.

  5 reacties  
Vorige pagina
 

Andere deelnemers

 • Davita
 • Jolanda
 • Bonique
 • Nadine
 • Brecht
 • Lonneke
 • Martine
 • mirjam
 • anna
 • Ingrid
 • Esther
 • Beppie
 • ruud
 • Sylvia
 • annie
 • Els
 • Amelie
 • Lente
 • monika
 • Jamie
 • zon
 • paola
 • Miriam
 • aletta
 • Angela
 • Manja
 • Ilona
 • Evelien
  meer deelnemers Start zelf een doel  
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?