De dam tot dam loop binnen de 1 uur en dertig minuten lopen

Gestart op: 18-8-2010

Ik ben aan het begin van het jaar gestart met afvallen en had altijd de stille wens om mee te lopen met de dam tot dam loop. Ik ben ondertussen 15 kilo kwijt en ben nog nooit zo fit geweest. Nu zou ik graag de dam tot dam loop binnen 1 uur en dertig minuten willen lopen en zo mijn collega Rob voorblijven.

Word supporter van  Esther  
 

Dagboek

 • 19-9-2010
   9,5
   

  Ik heb vandaag partieel mijn doel gehaald. Ik ben mijn collega Rob voor gebleven, maar heb de dam tot dam loop niet in 1 uur en dertig minuten kunnen lopen. Mijn officiele eindtijd is: 1:35:02.
  Ik ben zelf super tevreden.
  Het was een ongelooflijke belevenis. Morgen meer bericht. Nu zit ik even helemaal stuk...

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Petra 20 september 2011 - 10:20:

   Hoi, ik ken je niet, maar ik las je stukje hier op de Leontiensite. Ik heb respect voor je! Zelf heb ik zondag met de Run2Day Ladies Run meegelopen. Ook heb ik bij de Marikenloop de 10Km gedaan, maar van jou eindtijd daar droom ik nog van (dan moet ik nog ong. 10min van mijn tijd af zien te krijgen). Succes met je volgende loopjes! Groetjes van Petra van Ettinger (De Lier)

  • Linda 19 september 2010 - 21:32:

   Gefeliciteerd, vind het ontzettend knap van je, wat zijn nu 5 minuten!

   
 • 19-9-2010
   8,0
   

  Vandaag is het eindelijk zover. De enige echte dam tot dam loop....
  Ik heb gister een enorme sjeesdag achter de rug. Ik ben werkelijk van hot naar her gereden.

  Eerst een kadootje kopen voor mijn zus en zwager die een nieuw huis hebben en waar de kinderen mogen logeren, daarna de hond naar het andere deeltijd gezin, daarna met puberdochter naar een optreden van haar dansgroep in Amsterdam, man ophalen van de opleiding tot sportschooldocent. Toen naar mijn zus in Zaandam om te eten en de kids weg te brengen ter logering. Zij wonen aan de zuiderdijk.
  Toen nog met de trein naar huis zodat de auto in Zaandam kon blijven.
  Man en ik waren uitgeput en zijn bijna direct na thuiskomst in een coma gezakt.

  Helaas voor mij was ik om 5:30 klaar wakker.
  Stress heet dat. Ik kan in ieder geval zeggen dat van enige darm vulling geen sprake meer is. Dat kan in ieder geval geen excuus meer vormen zal ik maar zeggen.
  Ik heb al mijn spullen op orde. De lunch is al klaargemaakt, alleen moet ik z...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Linda geeft Esther een beloning
   
 • 17-9-2010
   9,5
   

  Dag 30. Vandaag op het programma: Veel uitrusten, TV kijken en met de benen omhoog.

  Vandaag heb ik meerdere malen te horen gekregen dat ik me zondag niet teveel vast moet bijten in de door mijzelf, aan mijzelf opgelegde streeftijd.
  De praktijk wijst uit dat toch veel mensen met dit evenement meedoen terwijl ze daar niet serieus voor getraint hebben. Die houden de boel enorm op.
  Ervaringsdeskundigen hebben mij vertelt dat sommigen van hen het zo verkeerd hebben ingeschat, dat ze al moeten gaan wandelen in de ij-tunnel......
  Het schijnt heel moeilijk te zijn om, vooral in het begin, je eigen tempo te lopen.

  Ik ga het zondag allemaal meemaken. Ik ga er in ieder geval plezier in hebben. Dokter Rob voorblijven zou toch moeten kunnen! We hebben elkaar meerdere vijandige opmerkingen c.q. bedreigingen naar het hoofd geslingerd zodat we beiden op scherp staan. Hij wil niet van mij verliezen en ik al zeker niet van hem. Ik moet to het einde scherp blijven, want wat Rob betreft zit 'm ...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 16-9-2010
   10,0
   

  Dag 26. Op het programma: rust.

  Die heb ik naar mijn gevoel wel verdient. Ik voel die 10 kilometer en het uurtje bodystep goed in de benen. Gelukkig had ik een redelijk rustige werkdag. 's Avonds lekker met de beentje op de bank. In de rust modus.

  Dag 27. Op het programma: intervaltraining. 4x1000 meter in 5 minuten met 400 meter joggingpauze.

  Nou, dat dacht ik niet. Ik neem nog lekker een dagje rust. Zonder schuldgevoel. Dit schema is me net iets te actief in de week voor zo'n groot evenement. Lekker weer met de beentjes onhoog op de bank. FF tv hangen.

  Dag 28. Op het programma: rust.

  Deze week laat ik de hardloopbijbel links liggen en trek volledig mijn eigen plan.
  Ik heb dienst (12:00 tot 21:00 met bereikbaarheid tot 7:30) vandaag en ga lekker voor het werk in de vroege morgen nog een klein stukje rennen. Het waait flink, maar het zonnetje schijnt. Dit is lastig weer om je op te kleden. Ik heb een shirt met korte mouwen aan, maar het is eigenlijk net iets te koud in...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Linda 17 september 2010 - 11:00:

   Je moet het niet voor je supporters doen hoor, meedoen is al stoer genoeg! Ik hoop voor je dat je niet zeiknat word van de voorspelde regen :(

  • Marlijn 16 september 2010 - 22:26:

   Heel veeel succes zondag!! Ben benieuwd of het je doel dan gelukt is!!

  • JW 16 september 2010 - 15:50:

   ik ben super benieuwd naar je tijd zondag! Ik heb er alle vertrouwen in dat je hat kan.

   
 • 12-9-2010
   9,0
   

  Dag 20. Op het programma: intervaltraining. 4x1000 meter in 5 minuten met 400 meter joggingpauze.

  Zoonlief heeft op dinsdag avond fiets-training bij zijn clubje, maar hij heeft een losse spaak. Het lijkt me niet verstandig om dan grote stukken te fietsen. Hij heeft maar een fiets (nog) en ik ben bang dat hij het achterwiel vernaggelt als hij er intervallen op gaat fietsen.
  Hij vind het super jammer en ik begrijp hem goed, maar het geeft mij de gelegenheid om nog een uurtje body-step op de sportschool te pakken in plaats van intervallen te lopen. Dat is toch lastig, hardlopen als de kinderen alleen thuis zitten. De sportschool is dan dichterbij. Ik ben in een poep en een zucht thuis als het moet en heb mijn mobiel bij de hand. Ik weet niet of het het daadwerkelijk is, maar het voelt veiliger.

  Ik doe dit steppen nu ¾ jaar en ik merk dat het steeds makkelijker gaat om een nieuwe release onder de knie te krijgen. Ik weet hoe de stapjes heten en als de leraressen het goed que' en d...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Linda geeft Esther een steuntje in de rug
  • Esther 15 september 2010 - 22:46:

   Ik ga echt wel mijn best doen, maar kan helaas niets garanderen....aankomen lukt zeker, maar die 1:30, dar is wel nog de vraag

  • Linda 14 september 2010 - 13:34:

   lieve zus, jij gaat echt weldie dam-to-dam loop makkelijk lopen, je gaat je publiek dat van heinde en ver komt toch niet teleurstellen :)

   
 • 6-9-2010
   7,5
   

  Dag 16. Op het programma: rust.

  Wat een werkdag. Ik ben als ik niet sport, operatie assistent. Ik heb bijna de hele dag aan de operatietafel gestaan. De laatste vier en een half uur ook nog met een röntgen schort aan. Ik ben kapot als ik thuiskom. Helaas (voor mij) moeten de kinderen nog sporten, dus op de luie kont zitten gaat nog even niet.
  Het laagvliegen van clubje naar clubje is pas over om een uurtje of acht 's avonds. Daarna heb ik het onderuitgezakt op de bank zitten met een light colaatje wel verdiend.

  Dag 17. Op het programma: een duurloop van 60 minuten in 75% van de maximale hartslag = 140 bpm, in totaal 10 km hardlopen.

  Ik sta moe op. Die lange werkweek van 4 dagen met als afsluiting een zware dag orthopedie met röntgen schort hakt er behoorlijk in. Ik moet helaas ook weer redelijk vroeg op want puberdochter gaat naar haar dansclubje.
  Terwijl zij weg is ga ik maar even met zoonlief boodschappen doen voor haar verjaarsfeestje.
  Man is naar de opleiding voor spo...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Linda geeft Esther een steuntje in de rug
  • Jan-Willem 6 september 2010 - 23:28:

   Die twee stukjes taart verdwijnen zo inderdaad in het niet!

   
 • 2-9-2010
   7,5
   

  Yes, yes, yes!! Toch nog een tempotraining eruit geperst. Niet helemaal zoals de bedoeling was, maar voor een dag als vandaag, ben ik super trots!!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Linda en Marloes geven Esther een beloning
  • Marlijn 6 september 2010 - 13:43:

   Super Esther!
   Afgelopen weekend ook heerlijk genoten van een loopje in de zon?

   
 • 2-9-2010
   4,0
   

  Dag 15. Vandaag op het programma: tempotraining. 7 kilometer in 85% van de maximale hartslag. In totaal 12 kilometer in 5.30 minuten per kilometer.

  Wat een butdag. Ik voel me bijzonder klote. Niet echt ziek ofzo, maar zo ongelooflijk moe en lusteloos. Er gaat vandaag niets gebeuren dat is zeker. Natuurlijk voel ik me schuldig, want dat is helaas de aard van het beestje. Morgen maar verder kijken....

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Linda geeft Esther een steuntje in de rug
   
 • 1-9-2010
   6,5
   

  Dag 14. Op het programma: intervaltraining, 4x2000 meter in 5 min per kilometer met 5 minuten rust tussendoor.

  Vandaag gaat zoonlief voor het eerst naar de fiets-training van zijn triatlon clubje. Hij is helemaal zenuwachtig. Hij heeft er zo veel zin in. Puberdochter is nog steeds op kamp en ik heb manlief bereidt gevonden samen met mij deze training af te werken. Omdat zoonlief maar een uur gaat fietsen en wij in totaal eigenlijk 12 kilometer zouden moeten lopen, hebben we in ieder geval het in- en uitlopen alvast geschrapt. Dat redden we nooit in een uur tijd.
  Bij het clubje lopen we een oude bekende tegen het lijf. Haar puberdochter gaat ook mee met de fiets-training. Natuurlijk moeten we wel ruim bij kletsen, want het is al een aantal jaren geleden dat we elkaar voor het laatst gezien hebben, maar wel heel gezellig.

  Na ongeveer de helft van de trainingstijd te hebben verkletst fietsen we naar het beginpunt van onze training.
  Ik loop wel heerlijk, maar helaas zit er qua tijd...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Linda geeft Esther een beloning
   
 • 1-9-2010
   7,5
   

  Dag 12. Op het programma: een lange duurloop van 17 km in 70% van de maximale hartslag, wat neerkomt op +/- 120 slagen per minuut.

  Waanzinnig, wat een rotweer. En dit is augustus, zomer in Nederland! De regen klettert met bakken uit de hemel. Wat erg! Nu valt misschien wel weer een hele training in het water. Op zondag is de sportschool maar heel beperk open, en ik heb heerlijk uitgeslapen, dus dat kan ik wel vergeten....
  Ook roeien gaat niet meer. Ik heb nog de bijna blaren op m'n handen en hielen staan. Op vooral mijn voeten wil ik op dit moment wel zuinig zijn.

  Er zit niets naders op dan de buienradar in de gaten houden, veel naar buiten kijken en gezellig spelletjes doen met het kroost in afwachting van mooier weer.
  Pas om kwart over elf wordt het droog. Er blijven wel dreigende wolken overdrijven, maar het is droog!!!
  Snel naar buiten. Het kroost waagt zich niet buiten, dus ik besluit in de buurt te lopen. Dan maar een paar wat kleinere rondjes dichter bij huis.
  Ik zou g...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Marloes 1 september 2010 - 8:44:

   Heerlijk hè die regen....... Nog nooit zo vaak nat geweest haha

   
Vorige pagina
 

Andere deelnemers

 • Marianne
 • Wilma
 • Jennifer
 • Renate
 • Anneke
 • Carla
 • Monica
 • Tonnie
 • An
 • Isabel
 • cindy
 • jolanda
 • Tamara
 • Babsopdefiets
 • Kim
 • Jolanda
 • Ans
 • Hendriët
 • Strongerthen
 • eldo
 • Irene
 • Karen
 • Otje
 • annemarieke
 • Angelique
 • Michelle
 • Erma
 • Lars
  meer deelnemers Start zelf een doel  
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?