meer sporten, minder snoepen en strakker lijf

Gestart op: 24-6-2012

Ik wil een strakker, slanker lichaam krijgen door beter op m'n eten te letten, door m'n spieren te trainen wil ik er voor zorgen dat ik minder snel last van m'n rug heb, en door meer te sporten/hardlopen wil ik een betere conditie krijgen en leren ontspannen.

Word supporter van  a  
 

Dagboek

  • 7-8-2012
     6,0
    Gewicht75,1 kg
     

    Heerlijke vakantie gehad, een paar keer hardgelopen (rondjes door het KLCC park, erg leuk om te rennen met de petronas torens als achtergrond, en op het strand van de Perhentian Islands).en heel veel gewandeld, trekking door de jungle van Sumatra, vulkanen beklommen op Java, eilanden ontdekt voor de kust van Bali, lekker sportief. Bitterballen waren niet verkrijgbaar, dus die verleiding was er niet, wel af en toe een biertje met springrolls. Ach ja, je moet ook genieten op je vakantie toch? Heb verder vooral veel rijst gegeten, maar ja, veel anders was er ook niet altijd verkrijgbaar. Ben ook een paar keer goed ziek geweest, dus dat helpt ook altijd lekker mee met het afvallen. Nu zaak om het sporten en gezonde eten thuis weer verder vol te houden!

     

    Geef:

    steuntje
    Steun
     
     

    Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

     
     
  • 10-7-2012
     7,0
     

    Vanaf de luchthaven in Kuala Lumpur een korte update.
    Het eten is heerlijk, heb me tot nu toe goed gedragen wat eten betreft, en de biertjes zijn zo duur dat ik me daar ook niet druk over hoef te maken..
    We hebben tot nu toe veel gewandeld, de trap genomen (in de hitte) bij de metro en monorail en al een lekkere mixed fruitjuice (zonder suiker? Are you sure... Ja, dat weet ik zeker!) gedronken. Gister sushi op, en als lunch een thaise soep met rijst. Heb me net even met kleren en schoenen aan gewogen op een weegschaal voor bagage; 78,5. Denk dat er qua kleding wel een kilo af kan, en ben nog niet naar t toilet geweest hier in Malaysia, dus daar kan ik ook nog wel wat pondjes voor aftrekken toch? ;)
    Gister trouwens een aantal hardlopers gezien midden in KL, je kan in het park bij de petronas towers hardlopen, in de stromende regen was het qua temperatuur volgens mij nog redelijk te doen. Wel spekglad op sommige stukken, want ze hebben van die mooie marmeren tegeltjes in het park..
    N...lees verder

     

    Geef:

    steuntje
    Steun
     
     

    Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

     
     
  • 6-7-2012
     7,5
    Gewicht77,3 kg
    Tijd0u 46m
    Afstand7,5 km
     

    Gister een leuke halve geocache gedaan en op het terras gezeten. Erg gezellig, iets te veel lekkere hapjes en biertjes, dus gecompenseerd door m'n avondmaal over te slaan. Lekker verantwoord toch? ;-)
    Vandaag druk met de laatste voorbereidingen voor de vakantie, en vanochtend na een gigantische stortbui 7,5 km gelopen in 46 minuten. M'n langste afstand tot nu toe.
    Sportkleren en loopschoenen zijn ingepakt, dus de plannen om het gezonde leven voort te zetten op vakantie zijn er! Nu nog uitvoeren.. Als ik een keer internet heb zal ik een update sturen hoe het gaat.
    Groetjes!

     

    Geef:

    steuntje
    Steun
     
     

    Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

     
    • Annette 10 juli 2012 - 9:12:

      Ook al vanaf vakantieadres een update. Fanatiek hoor!
      Liefs annette

     
  • 4-7-2012
     6,0
    Gewicht77,4 kg
     

    Vandaag weer even zwaar als gister (jippie), en nog steeds hoofdpijn (boeh). Begreep van mijn moeder dat het kan komen door het afvallen, dus hopelijk went m'n lichaam daar snel aan!
    Vandaag niet gesport, wel een rondje door de stad gefietst om wat spullen af te geven bij mensen, dvd terug te brengen (we need to talk about Kevin, zeker de moeite waard om te kijken) en even naar het centrum geweest. Verder vooral veel bezig geweest met voorbereidingen voor de vakantie. Ereader en gps apparaat volgegooid met nieuwe dingen, dus we hoeven ons niet te vervelen! Vanmiddag een salade gemaakt van tonijn, puntpaprika, sla en komkommer, en hard m'n best moeten doen om die zelf op te kunnen eten. De poezen zaten zo ongeveer in de schaal om de tonijn te kunnen stelen. Boefjes!
    Vanavond een geslaagde restjes-maaltijd gemaakt. Had nog olijven, kappertjes, zongedroogde tomaten, tonijn, geroosterde paprika's, rode pesto en geitenfeta in de koelkast, dus een nieuwe zak sla gekocht en volkoren penne g...lees verder

     

    Geef:

    steuntje
    Steun
     
     

    Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

     
    • Martine geeft a een steuntje in de rug
    • Martine geeft a een beloning
    • Martine 4 juli 2012 - 23:10:

      Jeetje (ik beken) ik kijk nu pas op deze site! Wat goed Anniek! En het heeft dus nu al een positief effect :) Ik hoop dat je dit allemaal kunt behouden tijdens jullie reis EN dat je er ontzettend van gaat genieten!! Daarna ga ik heel graag met je mee trainen: de heuvels van Nijmegen beklimmen :) Heb jij al in geschreven voor 7-heuvelloop? Ik nog niet maar moet dat eigenlijk even doen zodat ik moet gaan :S haha! Veel plezier morgen (lekker die vakantieactiviteiten, je hebt het verdiend!) xx Martine

     
  • 3-7-2012
     6,5
    Gewicht77,4 kg
    Tijd2u 0m
    Afstand45,0 km
     

    jeej! Vanochtend wel onder de 78 uitgekomen!
    Na een lekkere ontbijtsmoothie (mango, perzik en spinazie; echt een groen monster..) eerst gaan hardlopen. Meteen aan het begin al een andere weg (per ongeluk) ingeslagen dan ik gepland had, en daarom 6,4 km gelopen ipv 7,5. Later deze week nog maar een keer proberen om niet te verdwalen... Wel jammer dat er vanaf hier zo weinig mogelijkheden zijn om stoplicht-vrij te lopen. Misschien moet ik maar een keer eerst een stukje fietsen om dan ergens wat meer in de natuur te kunnen rennen.
    M'n lunch was niet echt vermeldenswaardig, gewoon een restje zelfgebakken brood gegeten en daarna de halve kast over hoop gehaald omdat ik iets kwijt was (nog steeds, morgen maar verder zoeken..). Aan het eind van de middag op de fiets richting Arnhem, om daar samen met m'n meneer en een vriendin van ons wat te drinken. Heb een maaltijdsalade met geitenkaas (en zonder walnoten) gegeten, was lekker, maar wel een beetje saai dat er gewone witte stokbroodjes bij...lees verder

     

    Geef:

    steuntje
    Steun
     
     

    Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

     
    • Annette 4 juli 2012 - 12:50:

      Lieve A, wat geweldig en dan ook nog ruim onder de 78', knap hoor!!

     
  • 2-7-2012
     6,5
    Gewicht78,1 kg
     

    Vandaag een week geleden dat ik begonnen ben met m'n 'afval-project', en in de eerste week ben ik 1,5 kilo afgevallen. Niet verkeerd. Had wel gehoopt dat ik onder de 78 was uitgekomen vanochtend, maar goed 'slow and steady wins the race', dus als er uiteindelijk elke week maar minder op de weegschaal staat dan de week ervoor, dan gaat het de goede kant op.
    Vanochtend ontbeten met een halve grapefruit, eitje en een plak zelfgebakken speltbrood met kipfilet, daarna naar de sportschool samen met m'n meneer. Vervolgens een 'druk programma' met boodschappen doen, katten vangen om ze naar de dierenarts te brengen, snel een broodje eten (weer zo'n plak lekker zelfgebakken kruimel-brood, maar nu met coburgerham) en daarna naar de stad om samen spullen te kopen voor de vakantie. Ons avondmaaltje bestond vandaag uit een risotto met ui, knoflook, courgette, doperwtjes en zalmsnippers, afgemaakt met wat peterselie en parmezaanse kaas. Weer een lekker maaltje dus! Foto's uploaden lukt nog steeds ...lees verder

     

    Geef:

    steuntje
    Steun
     
     

    Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

     
    • Rens geeft a een beloning
    • Annette 3 juli 2012 - 8:03:

      Goed zeg, 1,5 kilo. ga zo door!! Liefs Mam

     
  • 1-7-2012
     7,0
    Afstand53,0 km
     

    Heerlijk weekend gehad!
    Vrijdag een feestje gehad, en me netjes gedragen qua hapjes en drankjes.
    Zaterdag met m'n meneer in het zonnetje 53 km gefietst, koeltas met verantwoorde hapjes (kalkoenfilet/mango/sla wrap, zalm/kappertjes/sla/rode pesto wrap, salade van komkommer, puntpaprika en gegrilde kip en fruitsalade) achterop. Onderweg gestopt bij de millingertheetuin en daar in de tuin op van die lekkere luie lounchbankjes zitten lezen met een kopje muntthee. Verder nog een paar keer lekker lui in een grasveld of op een strandje gelegen en aan het eind van de middag op het terras nog een wijntje gedronken (en oeps.. ook een paar bitterballen gegeten... wel erg lekker!). 's avonds bij familie in de tuin ook al niet heel afslankverantwoord gegeten, bbq met een paar wijntjes. Wel braaf de stokbroodjes laten liggen, en rode saus gepakt ipv knoflooksaus. 2 stukken vis en een worstje gegeten van de bbq, dus niet heel dramatisch (en ook weer erg lekker..) Daarna nog bij het kampvuur gezete...lees verder

     

    Geef:

    steuntje
    Steun
     
     

    Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

     
     
  • 29-6-2012
     6,0
    Gewicht78,1 kg
     

    stomme weegschaal! Gister meer calorieen verbrand met fietsen dan ik bij elkaar had gegeten de hele dag, en toch vanochtend zwaarder dan gister. Nou ja, het kan natuurlijk ook niet elke dag feest zijn, en misschien heb ik al wel weer wat extra spieren opgebouwd (wie weet...). Baalde er in ieder geval wel van.
    Vandaag minder tijd voor sporten en lekkere ontbijtjes maken. Had vergaderingen op school en de jaarsluiting. Moest om 10 uur op school zijn, en had niet verwacht dat het lang zou duren, dus alleen een flesje water meegenomen. Alles duurde alleen een stuk langer dan ik had verwacht, en aansluitend was er een borrel. Tja, en toen ging ik dus voor de bijl. Was al voorbij lunchtijd dus had echt wel trek. Eerst nog braaf aan de komkommers, maar ja, dat zet geen zoden aan de dijk, dus toen er een heerlijk geurende schaal met gehaktballetjes langs kwam.. ai! Heb me nog redelijk kunnen inhouden,1 stukje meloen in ham, 2 gehaktballetjes, 3 bladerdeeg-kaashapjes en 2 stukjes wrap met sla,...lees verder

     

    Geef:

    steuntje
    Steun
     
     

    Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

     
     
  • 28-6-2012
     7,5
    Gewicht77,8 kg
    Tijd2u 50m
    Afstand58,0 km
     

    Vandaag was de weegschaal weer vriendelijk voor me; 0,6 kilo eraf! M'n avondloopje en borrelnootjeszelfbeheersing (ze liggen nog steeds onaangeraakt in de kast..) heeft z'n vruchten afgeworpen. De voldoening die ik er nu van heb is beter dan de korte voldoening van zo'n hand nootjes, dus dat moet ik me ook maar gewoon voor blijven houden!
    Vanochtend na m'n ontbijt (halve grapefruit, kapje maisbrood met light-pindakaas en een vers gemaakte smoothie van aardbei, yoghurt, sinasappelsap, mango en lijnzaad) besloten om weer op de fiets te stappen. Ik ben niet voor niets vrij op een zonnige dag toch?
    Broodbakmachine aangezet, Iphone opgeladen, zonnebrand gesmeerd, zonnebril op, appel in m'n zak en gaan. Ik had besloten om ongeveer 40 km te gaan fietsen, maar het ging zo lekker en ik genoot van het fietsen langs de rivier met m'n muziek op, dat ik m'n lusje maar iets groter heb gemaakt. Had er alleen niet echt heel erg bij nagedacht dat ik dan niet genoeg zou hebben aan m'n appel en bidon m...lees verder

     

    Geef:

    steuntje
    Steun
     
     

    Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

     
    • a 28 juni 2012 - 19:01:

      hihi

    • Hans 28 juni 2012 - 18:43:

      Goed hoor meissie, ik ben ook goed bezig, dus ik steun je: heb vandaag 3 uren zitten nakijken, heb in de stoel van de tandarts gelegen, heb krant zitten lezen, dus dat waren mijn inspannenede activiteiten. Gegeten heb ik: 3 boterhammen met kaas, pindakaas en hagelslag, 4 tosti's, en vanavond 3 borden met heerlijke zalmpasta, bij koffie en thee de nodige koekjes en vanavond ga ik voetbal kijken met 3 biertjes en een zak chips! Ook goed bezig toch? Gewogen heb ik me nog niet........

     
  • 27-6-2012
     7,0
    Gewicht78,4 kg
    Tijd1u 29m
    Afstand31,7 km
     

    Gister na het heerlijke ontbijtje dat ik voor mezelf had gemaakt de fiets gepakt en anderhalf uur gefietst. Erg lekker; in het zonnetje, over de dijk, lekkere muziek op de telefoon en gaan. Bijna 900 cal verbrand volgens de app.
    Heb nu runkeeper gebruikt ipv endomondo om de route en snelheid bij te houden en deze gps werkt een stuk beter, en is volgens mij ook nog zuiniger voor de batterij van m'n telefoon.
    Ik merkte dat ik het laatste kwartier behoorlijk honger begon te krijgen, dus heb bij thuiskomst eerst een flesje water leeggedronken en toen een lekkere wrap voor mezelf gemaakt, een spinaziewrap met daarop kalkoenfilet, veldsla en plakjes mango, jammie!
    De bbq van het werk werd vooraf gegaan door een wijnproeverij, erg leuk om te doen. Hoewel een flink aantal mensen alle wijnen ook daadwerkelijk opdronk, mochten we ook de restjes in het gras gooien, dus ik heb alleen de lekkerste witte en de lekkerste rode opgedronken (hele kleine glaasjes) en de rest aan de mieren gevoerd. Leu...lees verder

     

    Geef:

    steuntje
    Steun
     
     

    Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

     
     
Vorige pagina
 

Andere deelnemers

  • Francine
  • barbaraboe
  • Vivian
  • Dayenna
  • liseth
  • Evelien
  • Riejan
  • Joke
  • Verony
  • Nema
  • Lars
  • Jenny
  • Liesbeth
  • Irene
  • Marijke
  • kelly
  • Natasja
  • Esther
  • Rieja
  • Nienke
  • Kim
  • Maud
  • Karen
  • Elske
  • Marian
  • brenda
  • Paula
  • Tonnie
  meer deelnemers Start zelf een doel  
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?