Deelnemen aan de ROPA run 2011

Gestart op: 14-1-2011

Dit jaar ga ik met een team uit Haaksbergen deelnemen aan de ROPA run 2011 met als doel om zoveel mogelijk geld binnen te halen voor mensen met kanker. Zelf ga ik mee als loper. Ik wil deelnemen omdat ik veel mensen ken en heb gekend met kanker. En op deze manier wil ik wat voor hun betekenen. Ons team is te volgen op www.haaksbergenrunners.nl of op ; http://cslingerland.skynetblogs.be/

Word supporter van  Carina  
 

Dagboek

 • 27-6-2011
   6,0
  Tijd1u 2m
  Afstand11,0 km
   

  Inmiddels heb ik weer een nieuw doel. De marathon van Bremen op 1 oktober. Dat zal mijn 10e marathon gaan worden. Eigenlijk mijn 11e maar mijn 10e officiele. Verleden jaar heb ik namelijk meegedaan aan de Langoedmarathon in Twente en daar werd je eindtijd niet geregistreerd. Dus die staat ook niet in de boeken bij mij.

  Ik ben weer volledig hersteld na de ROPA run. Afgelopen vrijdag hadden we nog een eindfeest en werd het bedrag bekend gemaakt wat alle teams bij elkaar hadden verzameld. 4,9 miljoen Euro! 3 ton meer dan verleden jaar. Het is dan niet zoveel als wat de Alpe d'6 heeft opgeleverd. Maar daar deden ook meer deelnemers aan mee. Dit geld gaat niet naar onderzoek naar kanker maar wordt onder meer gebruikt voor vakantiehuizen waar mensen met kanker heen kunen gaan, om hoofdkoelers aan te schaffen, hospices in te richten en zo zijn er nog meer goede bestedingen om het voor de ernstig zieke patient nog zo aangenaam mogelijk te kunnen maken.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Birgit 7 juli 2011 - 12:40:

   Hoi Carina,
   Slotavond was wederom geweldig. die saamhorigheid die daar hangt, net als tijdens de gehele Roparun, vind ik prachtig. Wat een bedrag ook en hoe dat bekend werd gemaakt, was weer een kippenvel- momentje.
   Netjes gedaan tijdens de Roparun, knap hoor. Succes met je volgende doel en hopelijk tot volgend jaar!

   
 • 15-6-2011
   9,0
  Gewicht68 kg
   

  De ROPA run is weer afgelopen. Afgelopen vrijdag vertrok ik met mijn team uit Haaksbergen richting Parijs. Onderweg kwamen we al heel wat deelnemende teams tegen. We bleven van vrijdag op zaterdag 1 nacht in een hotel slapen waarna we zaterdag om 10:00 uur richting het vliegveld gingen waar de start van de ROPA run was. ook daar waren al heel wat teams aanwezig.

  De eerste teams gingen om 15:14 van start en ons team vertrok om 20:10. Ik zat in team B dus ik hoefde nog niet te lopen. Ik kon nog even wachten en voor bereiden op onze eerste 3 uur lopen. Nadat team A was gewisseld met team B mocht ik aan de eerste 1500 m beginnen. Het lopen ging goed. We zouden gemiddels 12.2 km/uur gaan lopen met het team. In het begin zaten we daar nog ruim boven.

  Nadat wij 3 uur hadden gelopen, ging team B waar van start. Zij zouden nu ongeveer 5 uur gaan lopen, dus een etappe van zo'n 60 kilometer zodat wij weer konden gaan rusten. In het totaal werd er zo'n 520 km afgelegd. Door weinig slaap werd...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 6-6-2011
   8,0
   

  Nog een paar dagen, dan gaan we op weg naar Parijs voor de ROPA run. Deze week nog een paar korte trainingen en dan ben ik er helemaal klaar voor. Donderdagavond gaan we de bus inpakken zodat we vrijdag kunnen vertrekken. We overnachten dan 1 nacht in een hotel en op zaterdag mag onze eerste loper om 20:10 van start gaan. Ik zit in team B dus mijn team hoeft nog niet direct van start te gaan. Het is de bedoeling dat ieder team van 4 lopers om de 5 uur gaan wisselen. 1 loper van team A heeft helaas af moeten zeggen door een blessure. Bij de start mogen er geen lopers meer worden gewisseld. Als er tijdens de estafette een loper uitstapt moeten we verder met 1 loper minder. Dat betekend dat we dan meer moeten lopen. Maar hopenlijk gaat het niet zo ver komen. Iedereen is er klaar voor!

  We hebben er zin in en gaan ervoor. Ik hoop in ieder geval dat we mooie weer krijgen. Vooral niet te heet om te lopen. Want dan wordt het echt afzien.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 4-6-2011
   7,5
  Gewicht68 kg
  Tijd1u 57m
  Afstand21,1 km
   

  Vandaag heb ik als laatste duurtraining voor de ROPA run de halve marathon van renesse gelopen. Het was een afwisselend maar zwaar parcours. Het ging door de duinen, strand, bospaden en over de verharde weg. Zeker door de warmte was deze wedstrijd extra zwaar. Eindtijd op de 21,1 km was 1:57'09

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 2-6-2011
   7,0
  Gewicht68 kg
  Tijd42u 34m
  Afstand7,6 km
   

  Omdat ik zaterdag de halve marathon van Renesse ga lopen, heb ik een korte training gedaan. het was ook erg warm om te lopen.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 1-3-2011
   7,0
   

  Kilomteres maak ik genoeg. Alleen door veel werken en andere verplichtingen kom ik niet aan het lopen van wedstrijden toe. Ik loop tussen de 40 en 50 km in de week. Dit doe ik dan voor of na het werk.
  Ook de voorbereidingen voor de ROPA run zijn in volle gang. Afgelopen weekend heb ik de teumkleding gepast waarin we gaan lopen. De dames krijgen een roze hardloopshirt en jasje. En een zwarte tight. De heren lopen in het blauw. Alleen moet de kleding nog worden bedrukt als we voldoende sponsoren hebben gevonden.
  Aankomende zaterdag hebben we nog een bijeenkomst in Rotterdam waar we ook de andere deelnemende teams zulen ontmoeten. Het gaat nu wel opschieten we zitten al weer in maart. Nog een goede 2 1/2 maand te gaan. Nog genoeg trainen. Over een paar weken onze eerste proefestaffete. Maar daar maak ik me geen zorgen om. Het lopen gaat prima. Alleen nog wat aan de snelheid werken.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Birgit geeft Carina een beloning
  • Birgit 5 mei 2011 - 22:54:

   Nog iets meer als een maand en dan is het weer zover. Hopelijk gaan alle voorbereidingen tot nog toe goed en zijn/komen er geen blessures of iets anders naar om de hoek kijken. Misschien tot aan de start in Parijs!
   Deelnemer team 66 L'oslopers Ossendrecht

   
 • 7-2-2011
   8,5
   


  Gisteren heb ik in Apeldoorn de Helicom Asselronde gelopen, dat was 27.5 kilometer. Helaas ging het niet zo als ik had gewild. Ik vond het erg zwaar omdat ik me ook niet zo fit voelde. Toch was het weer een prachtige loop. Veel heuvels en door de harde wind was het zwaar.

  Ik ben samen met een bus vol lopers daarnaartoe gegaan. we liepen mee op de diverse afstanden. De minimarathon, 18 km, ging als eerste van start. Daarna om 12:00 de hele marathon en de Helicom Asselronde. De eerste 5 kilometer liep ik met een groepje mee die ook in de bus zaten. Maar ik moest onderweg een sanitaire stop maken en daarna kreeg ik last van mijn maag. Helaas moest ik de rest laten gaan. Ik vond het steeds zwaarder worden. Gelukkig heb ik niet hoeven wandelen. Maar echt fit voelde ik me niet.

  Ik had ook nogal een drukke week achter de rug. Op de woongroep waar ik werk was een client zeer ernstig ziek. Die had 24 uurs zorg nodig omdat zij in een terminaal stadium was. Dus iedereen van het team moes...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 16-1-2011
   7,5
   

  Deze week heb ik weer 2 keer getraind. Mijn eerst volgende doel is om op 7 februri deel te nemen aan de Helicom Asselronde in Apeldoorn. Dat is een loop van bijna 28 kilometer.

  Ik probeer om 3 keer in de week te trainen en dan zo tussen de 40 a 50 kilometer te lopen. Vandaag had ik graag mee willen doen aan een prestatieloop in Haaksbergen. Deze loop wordt door mijn eigen atletiekvereneging georganiseerd. Maar helaas kan ik zelf niet deelnemen. Manlief wilde vandaag zelf ook weer eens gaan fietsen. En er moet er toch een van ons thuis blijven voor onze peuter van 2.

  Door de weeks heb ik meer tijd om te trainen dan mijn vriend. Dus moeten we het eerlijk verdelen. Straks als hij terug kom ga ik nog wel even lopen. Nu ga ik met de kleine naar de atletiekvereneging om de lopers aan te moedigen die aan deze loop deelnemen. Dit jaar komen er nog wel meer loopjes waaraan ik kan deelnemen. Als ik in ieder geval straks in juni de ROPA run kan uitlopen!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 14-1-2011
   7,0
   

  We zijn druk bezig met de voorbereidingen voor de ROPA run. Onze eerste bijeenkomst met het team hebben we gehad. Zodat iedereen nu weet wie er allemaal in team 226 zitten. We kregen op deze avond ook 3 boekjes van 20 loten mee om deze te gaan verkopen. Na 3 dagen had ik alle loten al verkocht. Dus ik heb er nog een aantal extra kunnen verkopen.

  Ondertussen houd ik de loopconditie op pijl. Zelf ben ik van de lange afstanden. Maar straks is het de bedoeling dat we met twee teams van elk 4 lopers gaan starten. Het eerste team start in Parijs. 1 loper van dat team loopt dan 1.5 kilometer en als hij klaar is gaat de volgende. Ieder team loopt dan telkens 60 kilometer zodat het andere team rust heeft. In die rust worden ze gemasseerd, ze eten en slapen. Nou, ja slapen. Door al die adrenaline kun je weinig slapen.

  Het zal afzien worden. Maar iemand die kanker heeft moet nog veel meer afzien. We doen het voor een goed doel en ons team heeft er weer zin in. Maar nu moeten we sponsoren e...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   

Andere deelnemers

 • gala
 • Elske
 • Loretta
 • Renate
 • Anouk
 • Ria
 • Manja
 • Jeroen
 • Ilja
 • Denise
 • Carla
 • Sandra
 • Jose
 • Diana
 • Petra
 • koen
 • Iris
 • Tonnie
 • annet
 • ellen2713
 • Sabrina
 • Georgette
 • Tamara
 • Manon
 • carla
 • Cindy
 • esther
 • Richaline
  meer deelnemers Start zelf een doel  
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?