l'Ardèchoise fietsen

Gestart op: 15-4-2011

Na 11 jaar hardlopen met o.a. 8 marathons heb ik helaas last gekregen van m'n enkel en is het tijd voor iets anders: wielrennen. In juni doe ik samen met mijn vader mee aan l'Ardèchoise in de Ardèche in Frankrijk. Voor de heuvels zal ik nog even flink moeten trainen en daar ben ik nu mee bezig (en ik vind het heeeeerlijk!). http://www.ardechoise.com

Word supporter van  twiskit  
 

Dagboek

 • 18-5-2011
   8,5
   

  Ja ja, gisteravond had ik dus ook een keer GEEN zin, maar had de hele dag al in m'n hoofd dat ik ging hardlopen. Dus...kwam ik thuis, eerst even de afwas, lunch voor morgen maken, katten eten geven, Top Chef kijken, vuilnis buiten zetten, beetje opruimen, kortom: uitstellen, uitstellen, uitstellen. Ik was wel zo handig geweest om meteen na thuiskomst m'n hardloopkleding aan te trekken, dus voor mezelf kon ik er echt niet omheen. Dat voelt ook zo lullig hè, als je in je loopkleding een reep choco zit te eten en vervolgens vrolijk je pyama aantrekt.
  En wat gebeurde er toen ik uiteindelijk om 20:00 uur de deur uit ging? Het ging HEERLIJK! En zo snel! Haha! Een kleine 45 minuten later had ik toch weer 8 km gelopen en kon ik helemaal gelukkig plaatsnemen op de bank met de katjes op schoot!

  Dat zijn van die mooie dingen, hè? ;-)

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • e geeft een steuntje in de rug
  • e en Manon geven Manon een beloning
  • e 30 september 2022 - 13:33:

   e

  • Elianne 3 augustus 2011 - 20:11:

   Hoi Kitty, en hoe is de Ardechoise bevallen?
   Ook in de regen gereden? of viel dat bij jullie nog mee?
   Ben benieuwd, groetjes...

  • Carina Slingerland 6 juni 2011 - 13:51:

   En ben jij er ook klaar voor? Zaterdag heb ik nog een halve marathon gelopen en dat ging goed. Ik hoop alleen niet dat het aankomend weekend weer zo heet gaat worden. Veel succes en misschien tot ziens.

   
 • 16-5-2011
   8,0
   

  Beetje rustig weekje gehad qua sport. Dinsdag 8 km hardgelopen en gister de Rabo Cycle Tour. Ik deed de 100km met m'n vader. Het was erg leuk, we gingen met groepjes mee en dat was nieuw voor me, want meestal fiets ik alleen. Ik vond het ook altijd nogal eng omdat je in een groep niet goed voor je kan kijken en dat ben ik niet gewend. Maar het ging goed en je kan er natuurlijk ook zeker je voordeel mee doen omdat je door die grote kerels uit de wind wordt gehouden! Het ging dan ook best hard (voor mijn doen), vaak tegen de 30km p/u.
  Wat wel een béétje jammer was, de route stond op sommige plekken niet goed aangegeven waardoor we tot 2 x toe de weg kwijt raakten....Eerst 12 km omgereden en toen we uiteindelijk de pijlen weer hadden gevonden bleek dat we op het 70km parcours zaten...Al met al heb ik gister uit en thuis toch 95 km gefietst. En een mooie medaille gekregen voor de verzameling (m'n eerste fietsmedaille, haha!).
  Op naar de volgende tour!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • e geeft een steuntje in de rug
  • e geeft een beloning
  • Elianne 16 mei 2011 - 20:27:

   Wat je zegt, het is fijn om uit de wind gehouden te worden, maar je ziet geen fluit. Ik had zaterdag ook zo'n moment, reed met snelheid achter de mannen, bleken we ineens over de stoep te rijden ipv de weg. Toen hield de stoep op... nou ja dan maar springen met die fiets, maar handig is anders...

   
 • 9-5-2011
   8,0
   

  Afgelopen zaterdag 90 km gefietst. Via Broek in Waterland, Volendam en Edam ben ik naar Hoorn gegaan en daarna 'binnendoor' terug. Dat was me nog wat want op de terugweg had ik een tijd VETTE tegenwind. Nu is dat op zich niet erg, maar het was erg warm én ik had niet genoeg eten bij me. Genoeg reden dus om bij het eerste benzinestation dat ik tegenkwam van m'n fiets te spríngen om een Balisto te halen (wat achteraf lang niet genoeg was). Een leuk leermoment dus: altijd GENOEG meenemen, want die hongerklop is echt niet om te lachen.
  Zondag moederdag naar Alkmaar gefietst. Het was de bedoeling om ook terug te fietsen, maar ik had al gauw door dat het weer hard waaide en dat ik de hele terugweg, 45km dus, tegenwind zou hebben. Onder het mom van 'voor mij is het ook zondag, HOOR', en met de vorige dag nog vers in m'n geheugen ben ik lekker met de trein terug gegaan. Hihi.
  Al met al toch een best sportweekend, dacht ik zo.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Elianne 11 mei 2011 - 22:08:

   Ik neem altijd wel een reepje en/of gelletje mee (van Zipvit). Heb al veel reepjes en gelletjes uitgeprobeerd, maar de een was te taai of te hard de ander te zoet of gewoon onhandig open te maken. Zipvit eet gemakkelijk weg, vullen goed en de gelletjes zijn niet te dik en te zoet. Maar smaken verschillen natuurlijk. Ook wil ik nog wel eens mueslibol met spek of rookvlees meenemen, dat zoute vind ik wel lekker tussendoor. Ik zorg voortaan dat ik elk uur minimaal 1 iets naar binnen kan werken. Daar in Frankrijk moet je zeker wel iets meenemen hoor, want je komt daar weinig tegen en het kan daar ook erg warm zijn, dus wees voorbereid met je drinken en neem iets van magnesium mee voor het geval je kramp dreigt te krijgen in die langere klimmen. Je zal niet de eerste zijn die dat overkomt.

  • Kitty 11 mei 2011 - 15:52:

   Ja, weet ik nu eindelijk ook eens hoe dat voelt ;-)
   Voor het hardlopen gebruikte ik vaak gelletjes (Squeezies, Powerbar, etc.) bij lange afstanden. Gebruik jij die ook bij het fietsen? Ik denk erover om ze mee te nemen, maar vraag me eigenlijk af of ik er net zoveel aan heb als bij het hardlopen...

  • Elianne 10 mei 2011 - 18:32:

   Gelukkig heb jij de hongerklop ook ervaren. Ik was al bang dat ik de enige sukkel was, hahaha. Maar beter hier ervaren dan in Frankrijk, ik stop in ieder geval de zakken vol met koolhydraten. Nog 5 weekjes en op naar de stokkbroodjes en geitenkaasjes mmmm...

   
 • 6-5-2011
   8,5
   

  Gisteravond 31 km gefietst en het ging weer heerlijk binnen een uur en 10 minuten.

  En vandaag, jawèlllll, ANTI-DIEET-DAG! Ja mensen, dit bestaat dus echt. Internationale Anti-Dieet-Dag nog wel. M'n collega's en ik hebben al een aardig steentje bijgedragen vandaag.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Birgit 8 mei 2011 - 15:54:

   Oei wist niet dat die er was. Alhoewel ik zelf moet zeggen dat ik meerdere dagen als anti-dieet-dag heb.. ;-)
   Ook weer lekker gefietst zo te zien!

   
 • 5-5-2011
   8,0
   

  Gisteravond ruim 8 km gelopen, o.a. rondje Vondelpark. Het ging erg lekker met af en toe een versnellinkje. Ik denk er nu over om binnenkort ergens een 10 km loop te doen om te kijken wat voor tijd ik nu loop op die afstand. Misschien de Vestloop in Alkmaar op 2 juni, want die is altijd érg leuk (en dan heb ik nog even de tijd om te trainen). Maar ja, af en toe nog wel last van m'n enkel, dus daar moet ik mee uitkijken...

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
   
 • 2-5-2011
   8,5
   

  Ja ja, dat was me het weekendje weer wel! Lekker de stad in geweest met Kanneginnedag en ook veel gesport! Vrijdag superlekker kort rondje rond Oudekerk, zaterdagochtend 8km gelopen zigzaggend tussen de vroege feestgangers door en gister 50km gefietst. Pfffff het waaide wel hard hoor, maar ja, dat schijnt ook wel goeie 'heuveltraining' te zijn en dat heb ik juist nodig. Nog een paar foto's gemaakt onderweg bij Purmerend in de buurt, want daar vond ik een heel mooi landweggetje met bomen aan weerskanten. Kijk, dat zie normaal gesproken niet zo heel snel als je midden in de stad woont! Ook erg leuk om gewoon maar de weggetjes in te slaan die je mooi vindt en dan maar zien waar je uitkomt...(omgeving Waterland/Ilpendam/Overleek: aanrader!).

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Elianne 2 mei 2011 - 23:29:

   Hoi Kitty, tja die wind....goede training voor je Ardechoise hahaha. Ik heb ook eens gekeken op Cycletours. Ziet er goed uit, wel jammer dat je alleen de laatste dag (zaterdag) aan de Ardechoise mee doet. Hoe zuidelijker je komt hoe mooier het wordt. Als het voor herhaling vatbaar is, en dat denk ik wel, moet je zeker via de Ardechoise zelf boeken, als je dan met overnachting boekt heb je kans om in de leukste stulpjes terecht te komen, errrrrug leuk.

   
 • 29-4-2011
   8,0
   

  Gisteravond 8 km hardgelopen op m'n nieuwe Mizuno's. Wat is dat toch goddelijk, nieuwe schoenen, alof je op kussentjes loopt!
  Vanavond ga ik denk ik nog even een rondje fietsen en morgenochtend hardlopen en dan: de stad in voor Koninginnedag! Dat zal weer een lekkere puinhoop worden in Amsterdam!

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Kitty 2 mei 2011 - 10:37:

   dat zijn schoenen.....en dat zijn japanners ja!

  • Karin 29 april 2011 - 17:03:

   Wat zijn Missunno's? Klinkt wel heel koel.Zijn dat Japanners?

   
 • 27-4-2011
   8,5
   

  Na een druk sportweekend lekker uitgepuft op het werk :-)
  De Ronde van Noord-Holland was hartstikke leuk en zo mooi met al die tulpenvelden, lammetjes, koeien, molens, etc. die je onderweg tegenkwam! Bij de Zaanse Schans moest je wél even uitkijken om geen toeristen te schampen. Maar geen zorgen, ik heb niemand geraakt.
  Vond de afstand, 110 km, heel goed te doen en het was natuurlijk schitterend weer. Van de warmte heb ik niet zoveel last gehad omdat ik al rond half 9 startte. Erg leuk om al die fietsers bij elkaar te zien, maar in een groepje fietsen vind ik nog een beetje eng....Zo dicht op elkaar en moeilijk om dan ver voor je te kijken...Daarbij ben ik sowieso meer een 'solo-sporter'.
  Heb er 4 uur en 15 minuten over gedaan. De laatste paar km tussen Egmond en Alkmaar ging dwars tussen de weilanden door met tegenwind, dat was iets minder... Maar goed, het was een voor mij bekende omgeving dus ik rook de stal!
  Tot m'n verbazig helemaal geen spierpijn de volgende dag, dus zondag...lees verder

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Renee, Emma, Jozien, Karin Twisk en Janneke geven Renee een beloning
  • Jozien 28 april 2011 - 11:03:

   Heb echt respect voor je. Je lijkt me een sportvrouw in hart en nieren!!! Geen Alp D'uzes?

   
 • 21-4-2011
   8,0
   

  Heb mezelf 3 dagen rust gegeven, want heb de laatste weken toch best veel getraind en zaterdag is de Ronde van Noord-Holland! Ik hoop daar fris aan de start te verschijnen (om 08:10uur in Alkmaar!!!).
  Vandaag Piggy Day op het werk. Iedereen maakt iets te eten en zo lopen we allemaal langs alle afdelingen te schranzen. Nou ja, dat fiets ik er zaterdag wel weer af...

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Karin Twisk geeft een beloning
  • Janneke 26 april 2011 - 10:22:

   Jeetje.....vrije dagen aan jezelf gegeven....dat kan toch niet!

  • Alice 24 april 2011 - 12:55:

   Dank je wel voor het steuntje in mijn rug!
   Ik val een beetje in het niets als ik al jouw prestaties zie! Geweldig.
   Alice

  • Kitty 22 april 2011 - 22:25:

   Hoi Elianne, nou dat wordt spannend, haha! Het klinkt wel super en ik ga nu alleen maar harder trainen :-)) Wij gaan met Cycletours, 13-19 juni. Het programma staat op hun website. Ik weet nu nog niet welke routes wij precies gaan kiezen, waarschijnlijk nemen we die beslissingen ter plaatse ook met advies van de reisbegeleiding. Ik zal toch maar eens een berg opzoeken hier in Nederland! Maar eerst maar eens de Ronde van NH morgen.....Bedankt voor je verhaal, erg leuk!

  5 reacties  
 • 20-4-2011
   8,5
   

  Lekker weer, hè? Gister ruim 8 km gelopen, dwars door de stad langs terrasjes en door het Oosterpark waar half Amsterdam zat te BBQ-en. Gezellig hoor! En heeeerlijk met die warmte! Wel even wennen weer.

   

  Geef:

  steuntje
  Steun
   
   

  Vul je e-mail in om reacties van anderen te ontvangen.

   
  • Karin 20 april 2011 - 17:43:

   Nou,dat geleuf ik,dat je moet wennen aan de wajmte als je hard loopt. Goed hoojjjjj!!!!!!!!!

   
Vorige pagina
 

Andere deelnemers

 • Caroline
 • Nema
 • anita
 • S
 • bob
 • Beab
 • lia
 • Miranda
 • Lisette
 • Heleen
 • Denise
 • Chantal
 • Jacqueline
 • kelly
 • Michelle
 • Jeroen
 • Mariëlle
 • Lotte
 • Ewout
 • nicole
 • margareth
 • jody
 • Jennifer
 • sabamo
 • PortugalForever_
 • Diana
 • Anita
 • Ingeborg
  meer deelnemers Start zelf een doel  
 
sluiten
Inloggen

Login met uw e-mailadres en wachtwoord.



Inloggen
seperator

Wachtwoord vergeten?